Gemeente Geldermalsen

Parkweg Beesd op de schop

18 mei 2009 - Als gevolg van de verbreding van de A2, pakt Rijkswaterstaat ook de Parkweg in Beesd aan.
Zo wordt er momenteel gewerkt aan een nieuwe rotonde, aansluiting, vrijliggend fietspad en een geluidsscherm bij oprit Beesd-west. Ook de Parkweg zelf wordt verbeterd. Wat betekent dit precies voor het verkeer en omwonenden?

De nieuwe rotonde en aansluiting komen aan de westzijde van de A2. Het geluidsscherm komt ter hoogte van de nieuwe rotonde. De werkzaamheden om de Parkweg te verbeteren, vinden plaats van 25 mei tot en met 26 juni. In die periode is de Kraalweg voorbij het Betuwestrand afgesloten voor alle verkeer, behalve (brom)fietsers. Het Betuwestrand zelf is wel bereikbaar voor alle vervoer.

Zo min mogelijk hinder
Rijkswaterstaat zorgt dat het verkeer, omwonenden en bedrijven zo min mogelijk hinder hebben van de werkzaamheden. Wel worden tijdens de verbetering van de Parkweg zelf, tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Het verkeer moet daarom rekening houden met een langere reisduur, vooral in de spits. Ook is de Parkweg op 24 juni 1 dag afgesloten om te asfalteren. Zowel de Parkweg als de Kraalweg zijn gedurende de hele uitvoeringsperiode gewoon bereikbaar voor (brom) fietsers.

Vanaf 26 juni al veel open
Vanaf eind mei is het nieuwe fietspad klaar en vanaf 26 juni is de rotonde onderaan de op- en afrit Beesd-west open. Ook het werk aan de Parkweg zelf is naar verwachting op 26 juni klaar. Rijkswaterstaat verwacht dat het verkeer vanaf vrijdag 24 juli gebruik kan maken van de nieuwe aansluiting Beesd-west richting den Bosch.
---

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
Fax: (0345) 573 258