Gemeente Enschede

Jeugd4daagse staat in teken van `leren en werken'

Van 25 tot en met 28 mei organiseert de gemeente Enschede voor de derde keer de Jeugd4daagse. Deze jaarlijks terugkerende week is een week waarin de gemeente in gesprek gaat met haar jeugd (4-23 jaar) over een gekozen actueel thema. Rondom dit thema worden diverse activiteiten georganiseerd. Het thema van dit jaar is `leren en werken'.

De Jeugd4daagse wordt 25 mei om 10:00 uur geopend door Eric Helder op basisschool de Noorderkroon. Op ludieke, leerzame en speelse wijze doet iedereen in deze week mee. Burgemeester en wethouders, kinderen van jong tot oud, scholen en diverse instanties. De Jeugd4daagse wordt afgesloten met een knallend feest in poppodium ATAK, met diverse bandjes en andere optredens.

Diverse activiteiten
Doel van de Jeugd4daagse is enerzijds het promoten van jongerenparticipatie en anderzijds het inventariseren van ideeën en meningen die de jongeren hebben met betrekking tot het thema. Jongeren zijn de toekomst, dus is hun stem van onmisbaar belang. Wat kan de gemeente voor haar jeugd betekenen? Voor verschillende leeftijdscategorieën worden activiteiten georganiseerd die inhoudelijk aansluiten bij het thema. Zo komt de brandweer een bezoekje brengen aan een kleuterklas, gaan leerlingen uit het voortgezet onderwijs een aantal proeflessen volgen op het Saxion en gaan studenten van de UT in gesprek met gemeente en potentiële werkgevers uit de regio. Bij alle activiteiten zijn vertegenwoordigers van de gemeente Enschede aanwezig, waaronder burgemeester en wethouders.

Thema `leren en werken'
Ook in de aanloop naar de Jeugd4daagse is al invulling gegeven aan het thema `leren en werken'. Zo zijn stagiairs en studenten van ROC, Saxion en UT druk geweest met het ontwikkelen van promotiemateriaal en de Jeugd4daagse website www.j4denschede.nl

Geplaatst: 18 mei 2009.

18 mei 2009