Gemeente Alkmaar


Wethouder Alsemgeest opent nieuwe Halvemaansbrug Oudorp

Alkmaar, 19 mei 2009

---

Wij nodigen u uit om aanwezig te zijn bij de opening van de nieuwe Halvemaansbrug in Oudorp. Op maandag 25 mei a.s. opent wethouder Nico Alsemgeest (Verkeer en Vervoer) de brug op feestelijke wijze.

Geheel volgens planning zijn vanaf maandag 11 mei de werkzaamheden in Oudorp voor de aanleg van de Halvemaansbrug afgerond. Hierdoor is Oudorp ook vanuit het noordelijk deel van Alkmaar weer goed bereikbaar. De aanleg van de fietsbrug is het sluitstuk van het verbeteren van de fietsverbinding vanuit de Alkmaarse binnenstad naar Heerhugowaard en Langedijk. In de afgelopen jaren zijn tien knelpunten voor fietsers op deze route opgelost.

De afgelopen weken is de Herenweg voorzien van verkeersdruppels (soort vluchtheuvels) ter plaatse van het Kolping Boys-terrein en de Molenkade. Deze maken het veiliger voor fietsers en voetgangers om over te steken. Ook is op deze plaats de weg verbreed en voorzien van nieuwe bestrating. Tot slot is er een nieuwe fietsbrug, Halvemaansbrug, aangelegd.

Veiligheid
De fietsbrug moet de verbinding met de binnenstad verbeteren, maar de route ook veiliger maken voor fietsers. Tijdens de spits is er vanaf Oudorp sprake van veel zogenaamd sluipverkeer richting de Friesebrug en het centrum van Alkmaar. Door al deze drukte is de verkeersveiligheid van fietsers in het geding en daarom is er gekozen voor de Halvemaansbrug.

Fotografie: Fotostudio Wick Natzijl
19 mei 2009