Tweede Kamer der Staten Generaal

De vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat brengt op maandag 25 mei 2009 een werkbezoek aan de IJsseldelta (regio Kampen). De commissie brengt het bezoek naar aanleiding van het advies van de Tweede Nationale Deltacommissie en ter voorbereiding op de besluitvorming over het Nationaal Waterplan.

Het werkbezoek start in Kampen. In de ochtend is er aandacht voor het regionale watersysteem en waterveiligheid in de IJsseldelta en de mogelijke gevolgen daarvoor van het advies van de Deltacommissie en het ontwerp Nationaal Waterplan. Aansluitend bezoekt de delegatie een aantal kenmerkende waterlocaties in de regio, waaronder het gemaal Nieuw Lutterzijl te Grafhorst, de wijk Onderdjjks en de beoogde locatie van de eventueel aan te leggen bypass.

Vanaf 14.30 uur is er in het Nieuwe Kamper Stedelijk Museum een interactieve bijeenkomst met als thema: `Belangen, kansen en bedreigingen in de IJsseldelta'. De commissie spreekt dan met een groot aantal belangenvertegenwoordigers over waterveiligheid, het watersysteem en gebruiksfuncties en de gevolgen voor de regio van het advies van de Deltacommissie en het ontwerp Nationaal Waterplan.

De delegatie bestaat uit de volgende leden:
Dhr. R. Jager (CDA), voorzitter
Dhr. A. Koppejan (CDA)
Dhr. J. Boelhouwer (PvdA)
Dhr. P. Jansen (SP)
Mw. H. Neppérus (VVD)
Dhr. E. Cramer (CU)
Dhr. C. van der Staaij (SGP)