Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

Waterschap werkt aan de wegen

Het waterschap Zeeuws-Vlaanderen start - als het weer het toelaat - op maandag 25 mei 2009 met het aanbrengen van oppervlakbehandelingen op verschillende wegen in het buitengebied. De wegen en weggedeelten waarop oppervlakbehandelingen worden aangebracht zullen tijdelijk in beide richtingen voor alle verkeer worden gesloten. De afsluiting zal ter plaatse worden aangeduid met de gebruikelijke verkeersborden.

Evenals voorgaande jaren zullen daar waar nodig extra maatregelen worden genomen ter bevordering van de verkeersveiligheid. Deze houden in dat, ná het aanbrengen van de oppervlakbehandeling, op een aantal wegen de maximumsnelheid van 80 km/u tijdelijk verlaagd wordt tot 50 km/u en op een aantal wegen de maximumsnelheid van 60 km/u tijdelijk verlaagd wordt tot 30 km/u. Naar verwachting zullen de werkzaamheden omstreeks 31 juli 2009 afgerond zijn.

Werkzaamheden

Het waterschap Zeeuws-Vlaanderen is met ca. 1.550 km wegen in het buitengebied de grootste wegbeheerder van Zeeuws-Vlaanderen. Ieder jaar worden overeenkomstig een vooraf opgestelde planning (onderhouds)werkzaamheden uitgevoerd aan een deel van deze wegen.

In 2009 worden diverse wegen en weggedeelten verspreid over het beheersgebied van het waterschap voorzien van een oppervlakbehandeling.Het waterschap onderkent dat verkeersveiligheid een belangrijk aspect is bij wegwerkzaamheden.

Er wordt naar gestreefd om de hinder die bij de uitvoering van de werkzaamheden kan ontstaan zoveel mogelijk te beperken. Wel dient iedere weggebruiker rekening te houden met de veranderde omstandigheden in het gebied. Het waterschap adviseert de weggebruikers dan ook alert te zijn en de snelheid aan te passen op wegen waar onlangs werkzaamheden zijn uitgevoerd.

Klik hier (pdf) voor een overzichtskaart met de wegen en weggedeelten die worden voorzien van een oppervlakbehandeling.

Terneuzen, 19 mei 2009
Persbericht nr. 2009/11