Gemeente Bussum

Wegdek Brediusweg opgeknapt

Op 25 mei en 8, 9 en 10 juni aanstaande voert `BAM Wegen b.v. Noordwest' in opdracht van de gemeente werkzaamheden uit aan de Brediusweg.

Voor de werkzaamheden is het nodig de Brediusweg tijdens deze dagen af te sluiten voor het verkeer. De kruisingen op de drempels van de Brediusweg zijn wel te gebruiken om de Brediusweg over te steken vanuit de zijwegen. De fiets- en voetpaden zijn gewoon begaanbaar. Het tijdstip om het werk nu uit te voeren is gekozen omdat de Brediusweg in deze periode niet toegankelijk is voor doorgaand verkeer door de werkzaamheden aan de kruising met de Amersfoortsestraatweg.

Werkzaamheden en afsluiting

Omdat het wegdek van de Brediusweg door het gebruik slijt, is het noodzakelijk om de bestaande asfaltconstructie te verbeteren. Dit gebeurt in twee sessies. Op maandag 25 mei 2009 is de Brediusweg, tussen de Vossiuslaan en de Amersfoortsetraatweg, afgesloten van 7.00uur tot circa 16.00uur. Dit om een splitlaag op de bestaande asfaltconstructie aan te brengen. Tussen 26 mei en 9 juni is de weg weer open voor bestemmingsverkeer. Deze periode is nodig om de splitlaag door het verkeer in te laten rijden. Maandag 8 juni veegt de aannemer het overtollige split van de rijbaan. Hiervoor is het niet nodig de rijbaan af te sluiten. Op dinsdag 9 en woensdag 10 juni 2009 is de Brediusweg nogmaals afgesloten van 7.00uur tot circa 16.00uur. Op deze dagen brengt de aannemer een definitieve afwerklaag en de belijning aan op het wegdek.

Bereikbaarheid

Op de drie aangegeven dagen, is het tijdens de voorgestelde werkuren niet mogelijk om per auto de Brediusweg te gebruiken. De fiets- en voetpaden zijn tijdens de werkzaamheden gewoon te gebruiken. Ten tijde van de werkzaamheden kunnen hulpdiensten indien nodig bij de woningen komen. De aannemer zal bij nood de activiteiten staken om eventuele inspanningen voor de hulpdiensten te bespoedigen.

Weer
Voor het uitvoeren van de werkzaamheden is het nodig dat het droog is. Als de weersomstandigheden het niet toelaten, zullen wij andere data inplannen. Hierover volgt dan meer informatie.