Vlaamse Overheid

afrittencomplex van de E17:Sint-Niklaas-Centrum (afrit 15) - richting Gent

Werkzaamheden aan het op- en afrittencomplex van de E17:Sint-Niklaas-Centrum (afrit 15) - richting Gent

Vlaamse overheid

woensdag 20 mei 2009

In de nacht van 25 op 26 mei 2009 tussen 21 uur en 6 uur zal het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid detectiecamera's plaatsen aan de brug over de E17 ter hoogte van de op- en afritten te Sint-Niklaas.
In het kader van het project `Leveren en opstellen van verkeershandhavingssystemen voor controle op tussenafstanden, inhaalverboden en pechstrookrijden in Vlaanderen' worden in 2009 diverse locaties met detectiecamera's uitgerust. Om de hinder tot een minimum te beperken, worden de werkzaamheden 's nachts uitgevoerd.
Doel van de werkzaamheden
In het kader van het project `Leveren en opstellen van verkeershandhavingssystemen voor controle op tussenafstanden, inhaalverboden en pechstrookrijden in Vlaanderen' worden verschillende locaties langs autosnelwegen in Vlaanderen uitgerust met de nodige infrastructuur om de negatie van de wettelijke vereiste tussenafstanden en het inhaalverbod door vrachtwagens van op afstand te kunnen controleren. Tevens kunnen wagens en vrachtwagens die onterecht gebruik maken van de pechstrook geregistreerd en beboet worden.
In 2009 worden 10 locaties in Vlaanderen uitgerust, waaronder 5 locaties in Oost-Vlaanderen. In de nacht van 25 op 26 mei is de E17 ter hoogte van Sint-Niklaas aan de beurt.

Verkeerssituatie
De werkzaamheden vinden plaats tussen maandagavond 25 mei - 21 uur en dinsdagmorgen 26 mei 2009 - 6 uur en zullen gefaseerd verlopen. In een eerste fase zal de parallelweg met de E17 richting Gent met op- en afritten afgesloten worden. Hierbij blijft de eerste afrit open, waarbij alle verkeer dat het op- en afrittencomplex wenst te gebruiken aan die afrit wordt afgeleid naar de N16 richting Sint-Niklaas en zo via de rotonde met de N70 richting Temse kan rijden. Op dat moment zal er voor het doorgaand verkeer geen hinder zijn. Ten laatste om 1 uur zal fase 1 uitgevoerd zijn en de parallelweg weer vrijgegeven worden. Tijdens fase 2 wordt de E17 in de richting van Gent volledig afgesloten. Het doorgaand wegverkeer dient dan de parallelweg met op- en afritten te gebruiken. Tijdens deze fase zal er weinig hinder zijn voor het verkeer.

Over het Agentschap Wegen en Verkeer
Vlaanderen telt ongeveer 5400 km gewestwegen en 1500 km autosnelwegen. De 1700 werknemers van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het optimaliseren van die gewest- en autosnelwegen. Het agentschap maakt deel uit van het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Joke De Rocker, Agentschap Wegen en Verkeer Tel: 09 244 82 11
Fax: 09 244 82 00
E-mail: elektriciteit.mechanica.gent@vlaanderen.be