Erasmus Universiteit Rotterdam

Uniek cadeau ter ere van het 150-jarig bestaan van het Rotterdamsch Leeskabinet

Rector schenkt een aanwinst voor de historische collectie

Ter ere van het 150-jarig bestaan van het Rotterdamsch Leeskabinet en de 40-jarige samenwerking met de Erasmus Universiteit heeft rector prof.dr. Lamberts de verenigingsbibliotheek een zeldzaam geschenk aangeboden. Tijdens de feestelijkheden op woensdag 19 mei 2009 mocht de voorzitter van het Rotterdamsch Leeskabinet mevr. mr. A. Dupain de Mengeldichten of Dichtoefeningen in ontvangst nemen.

Dit werk is van één de drie florerende grote dichtgenootschappen die in het laatste kwart van de 18^e eeuw in Holland bestonden: het Rotterdamse genootschap Studium Scientiarum Genitrix (Studie is de moeder van alle wetenschap). De aan het Leeskabinet aangeboden set is het enige volledige exemplaar in een Nederlandse bibliotheek. De Rotterdam-verzameling van het Leeskabinet verwerft hiermee een belangrijke aanwinst. Het geschenk zal geëxposeerd worden in het Leeskabinet van maandag 25 mei tot en met dinsdag 30 juni.

In het kader van het project `Grenzeloos lezen' wil het Leeskabinet (Engelstalige) romans en andere literatuur gaan verzamelen die een beeld geven van de ruim 100 landen waaruit de studenten van de Erasmus Universiteit afkomstig zijn. Prof.dr. Lamberts toonde zich verheugd over het initiatief om de collectie te laten aansluiten bij de steeds multicultureler wordende universiteit.