Gemeente Bodegraven

Nieuwe vormgeving website gemeente Bodegraven


De nieuwe vormgeving van de website van Bodegraven is klaar. Op maandag 25 mei om 15.00 uur "gaat de knop om" en vanaf dat moment is de site in haar nieuwe jasje te zien. De webmaster voerde deze week de laatste controles uit om te zien of alle informatie op de nieuwe site staat en of alles goed leesbaar is.

Met de nieuwe vormgeving is gekozen voor een rustigere uitstraling. Er komt meer beeldmateriaal op de pagina's en bij de artikelen. Naast de vormgeving is ook de toegankelijkheid verbeterd. De nieuwe website beschikt over een lettervergroter voor mensen die wat hulp nodig hebben bij het lezen van webteksten en later dit jaar wordt het mogelijk om teksten te laten voorlezen. Het digitale loket is al eerder deze maand overgegaan op de nieuwe vormgeving en in de komende periode worden de webformulieren geschikt gemaakt voor digitale verzending.

Jolanda van Denzen, webredacteur van de gemeente Bodegraven, is `bijzonder trots' op de nieuwe pagina: "zo'n nieuwe website wordt toch een beetje je kind en moet er dus vlot en verzorgd uitzien". Wethouder Goudbeek, verantwoordelijk voor het ICT beleid, verheugt zich op de nieuwe site: "nu kunnen we de inwoners van Bodegraven nog beter en sneller van dienst zijn".

De aanpassing in de vormgeving is de eerste mijlpaal in een reeks van verbeteringen. De volgende stap is het onder handen nemen van de menustructuur van de website en ook DigID en betalen via internet staan op de verlanglijst van gemeente Bodegraven. Over enkele maanden krijgt ook het intranet van de gemeente de nieuwe vormgeving.

De voorbereidingen hebben enige maanden geduurd. Het overgaan naar een frameloze site heeft achter de schermen veel tijd gevraagd. Het meeste werk was het met de hand worden overzetten van informatie uit de frames. De computer neemt dus nog niet al het werk over.