Vlaamse Overheid

Brussel

Tweede fase werkzaamheden A8 richting Brussel

Vlaamse overheid

vrijdag 22 mei 2009

Op maandag 25 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de tweede fase van de werkzaamheden op de A8 richting Brussel. Op maandag en dinsdag wordt er een rijstrook richting Doornik afgesloten. Vanaf dinsdagavond (26 mei) moet het verkeer richting Brussel op één rijstrook aan de andere kant van de autosnelweg (rijrichting Doornik) rijden. Het zal in Tubeke (complex 'Tubeke/Hondzocht' nr. 23) via een doorsteek in de middenberm naar de andere kant van de autosnelweg geleid worden. Tijdens fase 2 wordt ook de oprit van het complex 'Tubeke/Hondzocht' (nr. 23) afgesloten. Er wordt tijdens fase 2, die volgens de huidige planning zal duren tot 11 juni, aanzienlijke hinder verwacht op de A8 en de toegangswegen van de A8.

Het verkeer dat in Tubeke de A8 wil oprijden, zal in Tubeke eerst de A8 richting Doornik opgestuurd worden, en dan aan het volgende complex (Rebecq/Quenast, nr. 24) rechtsomkeert moeten maken. Zij zullen dus eerst de A8 richting Doornik moeten verlaten en dan onmiddellijk de oprit richting Brussel nemen.

Ten slotte zal het verkeer met bestemming Halle centrum de A8 moeten blijven volgen tot aan het kruispunt met de Nijvelsesteenweg (N28), waar het de Nijvelsesteenweg richting Halle centrum zal kunnen nemen. Het zware vrachtverkeer met als bestemming de industriezone Dassenveld moet de A8 reeds verlaten in Tubeke.

Volgens de huidige planning zal de heraanleg van het wegdek van de A8 duren tot 12 juli. Op 12 juni 2009 starten de werkzaamheden in de richting van Doornik. AWV zal dan verdere informatie verspreiden over de planning.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemer Betonac. De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 1.540.000 euro (incl. BTW).

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Anton De Coster, communicatieverantwoordelijke Tel: 02 257 23 11
Fax: 02 257 23 80
E-mail: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be