Stadsdeel Zeeburg


---

Nieuwe denktank sociale cohesie

22 mei 2009
Maandagavond 25 mei wordt de nieuwe denktank sociale cohesie van Zeeburg geïnstalleerd. Zij nemen het stokje over van de eerste denktank sociale cohesie. In de denktank zitten succesvolle Amsterdammers die wonen in stadsdeel Zeeburg en bereid zijn zich in te zetten om de sociale cohesie in het stadsdeel te bevorderen. De denktankleden gebruiken hiervoor hun persoonlijke kennis, ervaring en netwerk.

De denktank sociale cohesie Zeeburg is een initiatief van het Platform Amsterdam Samen, het stedelijke programma voor sociale cohesie en tegen radicalisering. Voorzitter van de denktank wordt: Glenn Helberg, kinder- en Jeugdpsychiater en voorzitter van het Overlegorgaan Caribische Nederlanders.

Denktankleden
De overige leden van de tweede denktank zijn:

Fatma Ozgumus - directeur vluchtelingenorganisaties Nederland Hanneke van der Aalst - senior adviseur Solid Amsterdam Marie Jose Wouters - arts, hoofd donorartsen Sanquin Bloedbank Noordwest.
Peggy Fernandes Mendes - interim manager en coach Ben Achmed - student accountancy fiscaal recht
Alje Kamphuis - journalist Netwerk
Niels van Zeben - projectadviseur Oranje Fonds

De opdrachten van de denktank
De nieuwe denktank heeft twee opdrachten:

1. adviezen uit te brengen over vraagstukken van integratie en participatie op grond van een gemeenschappelijke vraagstelling van het Dagelijks Bestuur en de denktank;

2. bindende, gemotiveerde adviezen uit te brengen aan het Dagelijks Bestuur over de bewonersinitiatieven in het kader van de vernieuwing van de Indische Buurt.

Deze opdracht is een aanscherping van de open opdracht aan de eerste denktank sociale cohesie. De nieuwe denktank gaat zich meer richten op concrete zaken waar het stadsdeel mee bezig is. Te denken valt aan onderwerpen als kansen ondernemerschap, jongeren en werk, seksualiteit en religie. De gemeenschappelijke vraagstelling benadrukt de gezamenlijkheid van denktank en Dagelijks Bestuur.
---