Gemeente Best

Koninklijke onderscheiding Hans Koopmans

25-05-2009

Op zondag 24 mei reikte wethouder M. Vervaart een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Hans Koopmans. Hij ontving de onderscheiding ter gelegenheid van zijn afscheid als bestuurslid van de Stichting Jeugdcentrum Best. De heer Koopmans werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats in Zalencentrum Prinsenhof in Best.

40 jaar in het verenigingsleven
De heer Koopmans is al vanaf 1969 actief in het Bestse verenigingsleven. Als bestuurslid / penningmeester van de Stichting Jeugdcentrum Best leverde hij een grote bijdrage aan de ontwikkeling van het vroegere Jeugdcentrum tot het nu bekende Zalencentrum Prinsenhof. Tot enkele jaren geleden regelde hij de boekhouding, de loonadministratie en alle andere voorkomende financiële zaken van de Prinsenhof. Op 24 mei 2009 zal hij zijn bestuursfunctie als penningmeester neerleggen; precies 40 jaar nadat hij eraan begon.

Nederlandse Rode Kruis
De heer Koopmans was ook meer dan 10 jaar actief als vrijwilliger voor het Rode Kruis, afdeling Best. Hij was ook hier penningmeester en mede door zijn grote inzet is de basis gelegd voor een financieel gezonde afdeling. Daarnaast verzorgde hij regelmatig belangeloos goochelvoorstellingen voor de gasten en de vrijwilligers van het Rode Kruis. Als dank voor zijn inzet ontving hij bij zijn afscheid de vrijwilligersmedaille met oorkonde voor 10 jaar trouwe dienst.

Broederschap van Goochelaars OKITO
Door zijn grote hobby goochelen is de heer Koopmans inmiddels bij veel instanties in en buiten Best bekend. Hij is lid van de Broederschap van Goochelaars en had vele jaren zitting in de kascommissie. Hier nam hij de controle van de financiële jaarstukken voor zijn rekening. Ook heeft hij een aantal jaren de bibliotheek van het Genootschap bijgehouden.
De heer Koopmans geeft veel pro deo-voorstellingen, bijvoorbeeld voor het Liliane Fonds. Ook treedt hij als goochelaar regelmatig gratis op voor gehandicapten en de ouderen binnen onze samenleving.
---