Gemeente Drechterland

25-5-2009
Posteractie Alcohol een ander verhaal

Wethouder te Grotenhuis met winnende klas bij minister Rouvoet

Dinsdag 19 mei 2009 werd de 'aftrap' gegeven van de campagne van het Trimbos-Instituut 'Het grootste feest van Nederland', in het bijzijn van Minister Rouvoet en 28 leerlingen van groep 7/8 van de openbare basisschool de Piramyde uit Andijk.

Alcohol, een ander verhaal
De leerlingen waren uitgenodigd door het Trimbos-Instituut om de winnende poster van het project 'Alcohol, een ander verhaal' aan te bieden en daardoor ook ouders, wethouders en GGD Hollands Noorden. Wethouder D. te Grotenhuis heeft de minister informatie gegeven over de Westfrisse aanpak inclusief de resultaten van het effect- en procesevaluatie van 'Alcohol, een ander verhaal'. De GGD Hollands Noorden was vertegenwoordigd door Monique Heemskerk, epidemioloog en heeft de evaluatie uitgevoerd en Gea Breebaart, beleidsmedewerker gezondheidsbevordering en voorzitter van de werkgroep Preventie, Hulpverlening en Bewustwording.

Poster
De minister had heel veel aandacht voor de 'verhalen' van de leerlingen. De minister ontving de poster uit handen van Maud Prins en Kelly Vlaar, tevens gaven zij de button aan de minister, die vervolgens de button op zijn rever vastspelde.
De juf van deze klas, Marlies Appelman ontving een drietal zoenen waar de leerlingen om vroegen.... zoenuh, zoenuh....de zoen werd vastgelegd door de toegestroomde landelijke en regionale pers. De leerlingen bleken een uitstekend promotieteam van de campagne 'Het grootste feest van Nederland'. De minister Bos en persvoorlichter Wester ontvingen de flyers van de leerlingen die aanwezig waren op het plein voor de Tweede Kamer.

Rouvoet 1

Rouvoet 3