Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 08.55 uur

Utrecht, 25-05-2009

Voeten op dashboard, vrouw gewond

MAARSSEN Een autopassagiere raakte op zondagochtend 24 mei gewond bij een aanrijding.

Rond 04.55 uur reed een 44-jarige automobilist uit Gorinchem over de Zuilense Ring, komende uit de richting van Maarssen. Bij hem in de auto zat een 37-jarige vrouw uit Gorinchem, zij had haar voeten op het dashboard van de auto. De Gorinchemmer sloeg aan het eind van de Zuilense Ring linksaf naar de oprit van de Rijksweg A2. Op dat moment kwam hem vanaf de Haarrijnse Rading een 18-jarige automobilist uit Gouda tegemoet. Beiden reden tegelijkertijd de kruising op, met een aanrijding tot gevolg.

Door de klap van de aanrijding traden de airbags van de Gorinchemmer in werking. Doordat de Gorinchemse haar voeten op het dashboard had, liep zij daarbij letsel aan een voet op. Zij werd per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. Daar bleek dat zij een scheur in een bot in haar voet had. De andere betrokkenen raakten niet gewond. Ten tijde van de aanrijding waren de verkeerslichten in werking, dus één van de bestuurders moet door het rode verkeerslicht zijn gereden. De politie stelt daar een onderzoek naar in.

Gebroken neus

OUDEWATER Bij een ruzie tussen twee groepen liep een man zondagochtend 24 mei een gebroken neus op.

Rond 04.25 uur liepen twee groepjes die waren wezen stappen elkaar op de IJsselvere tegen het lijf. Door de meesten was er enige alcohol genuttigd. Er werd kennelijk zonder een aanleiding over en weer gescholden. Dat leidde er toe dat een 51-jarige man uit Oudewater een 18-jarige Haastrechtse een duw of klap in haar gezicht gaf. Een vriend van haar, een 21-jarige jongeman uit Oudewater, viel daarop de 51-jarige man aan. Een getuige, een 44-jarige man uit Den Haag, wilde de laatste twee uit elkaar halen, maar kreeg vervolgens zelf klappen van de 21-jarige jongeman. Daarbij liep de Hagenaar een gebroken neus op.

De politie kwam ter plaatse en hield de 21-jarige verdachte aan. De Hagenaar deed aangifte van mishandeling. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.