Nederlandse mentaliteit in trek bij expats

25/05/2009 10:19

Unique Multilingual Services UMLS

Almere, 25 mei 2009 - Meer dan vijftig procent van de expats die in Nederland werkt blijkt de Nederlandse mentaliteit zeer te waarderen. Dit komt naar voren uit een recent gehouden internetonderzoek van Unique Multilingual Services, de grootste speler op de markt voor meertalige kandidaten. Ruim 800 respondenten gaven antwoord op de vraag: What do you like best about working in The Netherlands? Met een score van dertien procent staan de goede arbeidsvoorwaarden van ons land op de tweede plaats.

De doorgroeimogelijkheden in de Nederlandse bedrijven is voor elf procent van de respondenten het interessantst aan hun internationale baan. Variatie in de baan (acht procent) en een relatief korte woon-werkafstand (vijf procent) volgen op de vierde en vijfde plaats. De Nederlandse collega's zijn niet erg in trek bij de internationale werknemers. Slechts vier procent gaf dit als antwoord op de vraag wat zij het leukst vinden aan hun Nederlandse baan. Zeven procent gaf aan een ander antwoord te hebben.

"Nederland heeft al jaren een positief imago op de expatmarkt", vertelt Michiel Drenth, General Manager van UMLS. "Ons land staat bekend als één met een tolerante en open cultuur. De eerlijkheid en het gemak waarmee je Nederlanders kan benaderen wordt vooral gewaardeerd. Wij kennen voornamelijk democratische en platte organisatiestructuren en daardoor is vrijwel iedereen in de organisatie bereikbaar. Expats kunnen hier goed mee uit de voeten en onderschrijven dat zo'n cultuur zorgt voor snelle, tastbare en breed gedragen resultaten, iets wat de huidige turbulente markt ten goede komt."





http://www.uniquemls.nl