Politie Groningen

Zondag 24 mei 2009

Provincie Groningen, 24-05-2009

Groningen: vuurwapen valt uit jas

Bij een vechtpartij zaterdagnacht met een medewerkster van een café aan de Poelestraat in Groningen viel een pistool uit de jaszak van een klant. De portier probeerde een ruzie te stoppen tussen de klant en een andere bezoeker. Beiden kwamen te vallen waarbij het pistool op de grond. De medewerkster wist het wapen te pakken. De ruzie tussen de vechtersbaas en de andere bezoeker zette zich op straat voort. Daar werden beide mannen door de politie aangehouden. De bezitter van het vuurwapen, een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is ingesloten.

Groningen: van scooter geslagen

De politie arresteerde zaterdagnacht een 19-jarige en een 17-jarige inwoner van Groningen nadat op de Grote Markt een 18-jarige jongeman van zijn bromscooter was geschopt. De bestuurder was daarna dusdanig door het tweetal geschopt en geslagen dat hij onder meer met een gebroken neus per ambulance naar een ziekenhuis moest worden gebracht. De twee verdachten zijn ingesloten.

Groningen: man bewusteloos geslagen

Een 20-jarige inwoner van Zuidlaren werd in de nacht van zaterdag op zondag bewusteloos geslagen voor de deur van een café aan de Peperstraat in Groningen. De man wilde verhaal halen bij een aanwezige in het café die zijn vriendin onzedelijk had betast. Hij kreeg echter niet de kans en werd gelijk tegen zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De politie hoopt de verdachte te kunnen achterhalen.

Haren: getuigen beroving gezocht

De politie komt graag in contact met mensen die informatie hebben over de bestuurder van een donkere auto die zaterdagavond voor de tweede keer dit weekeinde in Haren een fietsster beroofde. De onbekende, ongeveer 20- á 25-jarige blanke man stond zaterdagavond omstreeks half tien met zijn auto op de Kerklaan ter hoogte van een zijingang van het Beatrixoord. De man stapte uit toen een meisje aan kwam fietsen, bedreigde haar met vermoedelijk een metalen voorwerp en eiste geld. Het slachtoffer, een 18-jarige inwoonster van Haren, sprong van haar fiets en vluchtte het Beatrixoord in. De dader ging er met de handtas van de vrouw eveneens vandoor. Vermoedelijk dezelfde man beroofde vrijdagavond op nagenoeg dezelfde manier een fietsster op de Rijksstraatweg in Haren. Getuigen of mensen die op enigerlei wijze informatie hebben, worden vriendelijk gevraagd contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via het algemeen nummer 0900-8844.

Harkstede: man aangehouden na bedreiging

De politie moest zaterdagmorgen geweld gebruiken om een 21-jarige inwoner van Harkstede te kunnen aanhouden. De man had zou kort ervoor in zijn ouderlijk huis zijn vader en moeder onder meer met een mes hebben bedreigd. Toen de gealarmeerde agenten de 21-jarige probeerden aan te houden, begon hij zich te verzetten. Daarbij probeerde hij het pistool van een van de agenten te pakken. De verdachte kon worden overmeesterd. Hij is ingesloten.

Veendam: getuigen ongeval gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeluk zaterdagavond in Veendam waarbij twee personen gewond raakten. Iets na zes uur botsten op de kruising van het Oosterdiep met de Van Stolbergweg/Julianalaan twee autos op elkaar. Een van de wagens, bestuurd door een 59-jarige inwoner van Veendam, sloeg daarbij over de kop. Hij en zijn 60-jarige uit Trostberg (D) afkomstige passagiere werden voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto, een 40-jarige Veendammer, en zijn passagiere liepen geen letsel op. Het kruispunt is met verkeerslichten beveiligd, de verklaringen van de bestuurders over wie voorrang had, lopen echter uiteen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via het algemeen nummer 0900-8844.

Nieuwe Pekela: kind valt in schrikdraad

Een 2-jarige kind werd zaterdagavond naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd nadat het aan de Albert Reijndersstraat in Nieuwe Pekela na een val enige tijd op een schrikdraad had gelegen. Daarbij had de peuter diverse schokken gekregen. Het kind werd behandeld door bemanning van de traumahelikopter waarna het voor nader onderzoek naar Groningen werd gebracht waar. Het slachtoffer mag vandaag naar huis. De politie assisteerde bij de hulpverlening.