Provincie Overijssel

Nieuwe vervoerder Regiotaxi Noordwest-Overijssel

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben besloten het vervoer van de Regiotaxi Noordwest-Overijssel na een Europese aanbestedingsprocedure voor een nieuwe periode van minimaal 3 jaar te gunnen aan DVG Personenvervoer BV. De daadwerkelijke uitvoering van het vervoer wordt straks door het Zwolse taxibedrijf TCZ verzorgd. De nieuwe vervoerder start op 1 september 2009.

Wat is de Regiotaxi?
Regiotaxi Noordwest-Overijssel is een vorm van openbaar vervoer die reizigers van deur naar deur brengt. En is vooral bedoeld voor gebieden waar geen bus of trein beschikbaar is. Ook wordt de Regiotaxi gebruikt door mensen die minder mobiel zijn en dus moeilijk van de bus of de trein gebruik kunnen maken (WMO-klanten). Vanwege de gemeentelijke verantwoordelijkheid voor de WMO'ers wordt het vervoer mede gefinancierd door de gemeenten Kampen, Zwartewaterland en Steenwijkerland en met ingang van 1 januari 2010 de gemeente Staphorst. Regiotaxi Noordwest-Overijssel bestaat al sinds 2001 en momenteel maken jaarlijks ongeveer 60.000 reizigers gebruik van het systeem.

Verbeteringen
Om het gebruik van de Regiotaxi eenvoudiger te maken en de kwaliteit te vergroten wordt een aantal verbeteringen doorgevoerd. De meest belangrijke zijn:

* Reizigers hebben geen regiotaxipas (7,50 euro per jaar) meer nodig om in aanmerking te komen voor het kortingstarief van 1 euro per zone. Korting is van toepassing op verbindingen, waar geen bus of trein rijdt. Het huidige tarief zonder korting bedraagt 1,65 euro per zone.

* Reizigers kunnen voortaan kiezen uit een gewenste vertrektijd of een gewenste aankomsttijd. De marge wordt teruggebracht tot maximaal 15 minuten voor aankomst of maximaal 15 minuten na vertrek.

* De terugbelservice, waarbij reizigers 5 minuten voor aankomst van de taxi worden gewaarschuwd, is straks van toepassing op alle reizigers en niet meer slechts op verzoek van regiotaxi pashouders.

* Het aantal zogenoemde Taxipoints wordt in de komende jaren verder uitgebreid. Een Taxipoint is een herkenbare vast aangewezen opstapplaats (zoals een ziekenhuis of verzorgingshuis) waar reizigers zonder vooraanmelding van minimaal 1 uur kunnen vertrekken.

* De nieuwe vervoerder wordt extra gestimuleerd tot een goede uitvoeringskwaliteit door de invoering van een forse bonus. De hoogte van de bonus is gekoppeld aan de mate van klanttevredenheid.