Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 25-05-2009

Man aangehouden voor mishandelen agent

ASSEN In de nacht van zondag op maandag is een 40-jarige man uit Assen aangehouden. De man had enkele bloempotten vernield bij een woning aan Het Kanaal. Toen agenten de man wilde aanhouden verzette hij zich en sloeg hierbij een agent tegen het hoofd. De man is uiteindelijk aangehouden. Hem is een dagvaarding uitgereikt. (2009013775)

Aanhouding voor mishandeling en vuurwapenbezit

SMILDE In de nacht van zondag op maandag is een 33-jarige man uit Smilde aangehouden. De man was tijdens een feest in een woning aan de Prins Bernardstraat slaags geraakt met enkele medefeestgangers. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Bij controle bleek de man een vuurwerkpistool bij zich te dragen. Deze is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009013793)

Schennispleger aangehouden

VALTHE Zondagmiddag is een 21-jarige man uit Emmen aangehouden wegens schennispleging. De man zich eerder die middag opgedrongen bij een vrouwelijke voorbijganger op de Hondsrugweg. Hij uitte seksueel getinte verzoeken bij de voorbijgangster. Ook tijdens de aanhouding bleef de man seksueel getinte uitspraken doen. De man is aangehouden en ingesloten. (20090113840)

Man aangehouden voor het verlaten van plaats ongeval

NORG Zondagmiddag is een 44-jarige man uit Bakkeveen aangehouden. De man was eerder die dag op de Eenerstraat in botsing gekomen met een 22-jarige automobilist uit Veenhuizen. Op de rotonde reed de man uit Bakkeveen tegen de achterbumper van de automobilist uit Veenhuizen. Toen de man uit Veenhuizen wilde uitstappen, reed de man uit Bakkeveen weg en raakte hierbij een been van de man uit Veenhuizen. Ook raakte hij het opengeslagen portier van de auto. De man uit Bakkeveen kon later die middag bij een horecagelegenheid in Haulerwijk worden aangehouden. De automobilist uit Veenhuizen is ter controle overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. Het rijbewijs van de man uit Bakkeveen is ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2009013841)

Aanhouding voor drugsbezit

EMMEN Zondagavond is een 21-jarige man uit Schoonebeek aangehouden wegens drugsbezit. Tijdens een surveillance zagen agenten dat de man zich verdacht ophield aan de achterkant van een pand aan de Beatrixlaan. Bij controle bleek dat de man drugs had gebruikt en een hoeveelheid bij zich had. Er zijn een aantal zakjes drugs in beslag genomen, vermoedelijk speed. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009013866)

Alcomobilist aangehouden

ELIM Zondagavond is een 48-jarige automobilist aangehouden. De man was op de kruising tussen het Zuideropgaande en de Carstensdijk opzettelijk tegen een boom gereden. Bij controle bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Bij de ademanalyse blies hij 330 ug/l (0,8 promille). De man is hierop aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2009013864)

Aanhouding huiselijk geweld

EMMEN Een 44-jarige man uit Emmen is zondagavond aangehouden voor huiselijk geweld. De man zou die avond zijn zoon meerdere malen hebben geslagen. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart. (2009013881)

Rijden zonder rijbewijs

HOOGEVEEN In de nacht van zondag op maandag is een 27-jarige automobilist uit Coevorden op de Van Limburg Stirumstraat aangehouden. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Daarnaast bleek bij de controle dat de man nog enkele boetes open had staan en nog een straf van 15 dagen hechtenis moest uitzitten. De man is hierop aangehouden en ingesloten. (2009013890)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur