Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 25 mei 2009


* BEDREIGER AANGEHOUDEN;IMITATIEVUURWAPEN IN BESLAG GENOMEN

HELLEVOETSLUIS - Een 55-jarige Rotterdammer is zondagavond door het Arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond in Hellevoetsluis aangehouden nadat hij eerder op de avond zijn ex-schoonmoeder had bedreigd met een vuurwapen.

Rond elf uur meldde de 67-jarige vrouw dat zij door de verdachte met een vuurwapen op haar woonboot was bedreigd. De man had tevens gedreigd haar dochter, zijn ex, te vermoorden. Nadat de man was vertrokken, zonder dat er gewonden vielen, waarschuwde de moeder de dochter en de politie. Agenten stelden een onderzoek in de woning van de verdachte in. De man bleek niet thuis. Wel werd in zijn woning een hennepkwekerij, bestaande uit 200 planten, aangetroffen. De planten en de kwekerij zijn in beslag genomen en vernietigd.
De 44-jarige ex verklaarde dat de man haar ook diverse keren had bedreigd en dat ze erg bang was. Na onderzoek bleek dat de verdachte zich nog in Hellevoetsluis bevond waarna hij is aangehouden. Tijdens zijn aanhouding is een imitatie vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.


* AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN
PRINS-ALEXANDER - Een 35-jarige Rotterdammer is in de nacht van zondag op maandag op heterdaad aangehouden. Een oplettende getuige meldde dat er even voor half vijf werd ingebroken in een auto. De man was na de inbraak op een fiets vertrokken. Op de Alida Tartaud-Kleinstraat werd de man fietsend aangetroffen. Na onderzoek in de omgeving werd een auto aangetroffen die was opengebroken. Door de inbreker was geprobeerd om het navigatiesysteem uit de middenconsole te breken. Dit was niet gelukt. Tijdens de veiligheidsfouillering werden twee messen en een schroevendraaier aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is ingesloten.