TenneT


70 megawatt extra capaciteit in Westland

25-05-2009 In Westerlee is een tijdelijke transformator in gebruik genomen door TenneT. Hiermee wordt de uitwisselcapaciteit van de netverbinding tussen de regionale netbeheerder Westland Infra en het hoogspanningnet van TenneT met ongeveer 70 megawatt verhoogd.

Deze ruimte geeft tuinders in het Westland meer mogelijkheden om stroom terug te leveren aan het landelijke elektriciteitsnet. De ingebruikname van deze tijdelijke transformator is onderdeel van de afspraken die TenneT heeft gemaakt met onder meer Westland Infra, LTO Glaskracht, Coöperatie WKK Glastuinbouw, het ministerie van EZ en de gemeente Westland om het net in de regio uit te breiden.

De komende periode worden tevens een groot aantal nieuwe wkk's aangesloten op het regionale net van Westland Infra. Hierdoor kan ook komende periode congestie optreden. Hiervoor wordt door de netbeheerders gewerkt aan structurele uitbreidingen, onder meer door middel van een geheel nieuw station in het Westland, dat in 2010 in gebruik wordt genomen.