Politie Groningen

Maandag 25 mei 2009

Provincie Groningen, 25-05-2009

Haren: vrouw van tas beroofd

Een 25-jarige vrouw uit Groningen werd zondagavond van haar tas beroofd aan de Hertenlaan in Haren. De vrouw werd op haar fiets door een automobilist aangereden waarna ze viel. De automobilist greep haar tas en probeerde weg te rijden. In een poging haar tas terug te krijgen, greep de vrouw het stuur van de wagen waarna ze zon vijftig meter met de auto werd meegetrokken. Ze liet uiteindelijk los waarna de wagen in de richting van de Onnerweg verdween. De dader is mogelijk dezelfde man die ook vrijdagavond en zaterdagavond in Haren een fietsster beroofde. De politie is met een onderzoek bezig.

Groningen: fietsendief aangehouden

Een 20-jarige inwoner van Groningen is zondagnacht door de politie aangehouden op de Oude Boteringestraat in Groningen. Bij een kroeg kwam de man er naar eigen zeggen achter dat zijn fiets gestolen was. Hij besloot een andere fiets te stelen. Dit werd gezien door een getuige en de eigenaar van de bewuste fiets. Zij schakelden de politie in. De verdachte zit vast. De politie stelt een onderzoek in.

Wirdum: langzaam rijdende man aangehouden

Een 53-jarige man uit Bierum is zondagnacht tegen de lamp gelopen. De automobilist reed met een gangetje van 43 kilometer slingerend over de N360. Op deze weg is 80 km/u toegestaan. Bij een controle werd duidelijk dat de bestuurder wel erg diep in het glaasje had gekeken. Op het politiebureau bleek hij 2,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is direct ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bedum: automobiliste belandt in het water

Een 48-jarige vrouw uit Bedum is zondagavond met haar auto in het kanaal langs de Groningerweg in Bedum beland. De bestuurster moest naar eigen zeggen uitwijken voor een tegenligger en kwam daarbij met haar auto in het water terecht. Met onderkoelingsverschijnselen is zij door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. Van de auto stak alleen de antenne nog boven het water uit. Vandaag wordt bij daglicht de auto uit het kanaal gedregd.

Beerta: man aangehouden voor mishandeling vrouw

Een 52-jarige man uit Drieborg is zondagavond door de politie aangehouden voor mishandeling. De verdachte schopte in Beerta zijn vriendin en vernielde een ruit van de woning. Daarbij liep hij letsel op aan zijn rechterarm. Na een korte behandeling in het ziekenhuis is hij door de politie aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Oude Pekela: man raakt auto kwijt

De politie nam zondag de auto in beslag van een 22-jarige inwoner van Oude Pekela. Hoewel het rijbewijs van de man door de rechtbank ongeldig was verklaard, zagen agenten de Pekelder toch in zijn dorp rijden. De man verklaarde dat hij zijn vriendin even wilde ophalen. Hij kon zijn auto laten staan. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.