Hekelingen C1 wint KNVB Beker

25 mei 2009

FC Hekelingen

Een sidderende finale beslist door strafschoppen

Donderdag 21 mei moest Hekelingen C1 het opnemen tegen Vredenburch C1 uit Rijswijk. Gesteund door meer dan 100 toeschouwers vertrokken ze in een dubbeldekker bus, richting FC Rijnvogels in Katwijk aan de Rijn waar de finale gespeeld werd.
Nadat de spelers voorgesteld waren aan het massale publiek, kon de wedstrijd beginnen. Hekelingen begon een tikje zenuwachtig tegen het fysiek sterke Vredenburch en kwam na een aantal kleine kansjes als snel op een 3-0 achterstand. Na een prima aanval scoorde Wesley Meuldijk net voor de rust en zette daarmee de score op 3-1. In de 2de helft kwam een heel ander Hekelingen het veld op, met goed combinatievoetbal en een prima voorzet. Vanaf de linker kant van Ricardo Smit scoorde Floyd van de Noord de aansluiting treffer: 3-2. Nog geen 5 minuten later scoorde Roy Gramsma de verdiende gelijkmaker 3-3. Hekelingen zette nog aan met een slotoffensief. Ondanks de vele kansen die dit opleverde, werden er helaas geen doelpunten meer gespeeld in de reguliere speeltijd. Met een eindstand van 3-3 ging men over tot het nemen van strafschoppen.
Nadat de eerste strafschop voor Hekelingen gescoord was door Ricardo Smit, liet de keeper van Hekelingen Jordy Dijkshoorn zien waar hij voor staat en pakte de eerste en derde strafschop van Vredenburch. Nadat Jeremy Dijke (binnenkant paal eruit) en Roy Gramsma (laag in de hoek raak) hun penaltie hadden genomen, mocht Wesley Meuldijk de beslissende nemen. Met een prima genomen strafschop was een historische moment voor v.v. Hekelingen daar, de KNVB Beker was binnen. Uiteraard is er tot in de late uurtjes gefeest om dit heuglijke feit te vieren.

Op de foto de spelers van Hekelingen: C1 David v/d Blink, Roy Gramsma, Mitchel Eringaard (assistent trainer) Rob Versteeg (Sponsor VTH) Raymond van Breugel (trainer) Kevin de Widt (assistent trainer), Floyd v/d Noord, Sven Heeneman, Wesley Meuldijk, Solomon Jallah, Ricardo Zandstra, Tim Elenbaas, Jeff Rombouts, Rene Rombouts, Ricardo Smit, Job van Nieuwamerongen, Patrick Kocken, Mark Spitters, Jordy Dijkshoorn en Jeremy Dijke. Niet op de foto: leiders Paul Rombouts en Ron Smit.