Robbert Huijsman directeur Kennisinstituut CIZ

25/05/2009 12:00

Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) heeft prof. dr. Robbert Huijsman MBA benoemd tot directeur Kennisinstituut CIZ. Zijn kernopdracht is het Kennisinstituut en de modernisering van de (AWBZ-) indicatiestelling vorm te geven.

Huijsman start op 1 juni 2009.

Het CIZ wil zich als organisatie verder ontwikkelen en profileren, met het nieuw in te richten Kennisinstituut in de rol van 'aanjager'. De doelstellingen van het CIZ Kennisinstituut zijn kennisontwikkeling, innovatie van werkprocessen, begeleiding bij de implementatie daarvan in de organisatie, (beleids)onderzoek en evaluatie, en dienstverlening aan derden. Bij de modernisering van de indicatiestelling horen ook moderne vormen van data-uitwisseling met partners in de keten. Hiermee hoopt het CIZ cliënten en hulpverleners in de langdurige zorg te kunnen voorzien van zo goed mogelijke indicatiebesluiten.

Robbert Huijsman studeerde Algemene Economie aan de Erasmus Universiteit en promoveerde eind 1990 in de Sociale Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Limburg. Na diverse onderzoeksfuncties is hij sinds 1997 hoogleraar in Rotterdam. Huijsman bekleedde al vele functies in beleids- en gezichtsbepalende commissies en stuurgroepen in de zorg.

Robbert Huijsman wordt bij zijn aantreden lid van de directieraad van het CIZ. Hij gaat vier dagen per week bij het CIZ aan de slag. Daarnaast blijft hij voor een dag in de week werkzaam als hoogleraar integraal zorgmanagement bij het Instituut Beleid & Management Gezondheidszorg van de Erasmus universiteit Rotterdam.

Over het CIZ

Sinds 1 januari 2005 is het CIZ door de overheid aangewezen als uitvoerder van de indicatiestelling voor de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. Gemeenten kunnen ervoor kiezen om indicaties voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en sociaal-medische advisering te laten uitvoeren door het CIZ.

Het CIZ is de poortwachter voor publiek gefinancierde zorg. Als onafhankelijke organisatie beoordeelt het CIZ of een cliënt voor zorg in aanmerking komt. Als specialist in indicatiestelling is het CIZ uitermate bedreven in het correct en efficiënt afhandelen van grote aantallen indicatieaanvragen. Professionaliteit, snelheid, kwaliteit en een cliëntgerichte instelling staan voorop. Daarbij heeft het CIZ oog voor vernieuwingen die de kwaliteit van de indicatiestelling ten goede komen.





http://www.ciz.nl