Roderick Munsters nieuwe CEO Robeco

25/05/2009 12:06

Robeco Groep

Per 1 september 2009 is Roderick Munsters (45) tot CEO van Robeco Groep N.V. benoemd, onder voorbehoud van goedkeuring door de Nederlandse toezichthouders. Hij volgt George Möller op die zoals eerder is aangekondigd Robeco verlaat wegens het bereiken van de daarvoor gestelde leeftijd. Op het ogenblik is Roderick Munsters lid van de Raad van Bestuur en Chief Investment Officer van APG N.V.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Dick Verbeek: "Roderick Munsters heeft zijn sporen verdiend op het gebied van asset management. Hij kent de Rabo-organisatie van binnen uit. Met hem aan het roer kunnen wij verder invulling geven aan de groeistrategie van Robeco." Munsters voegt daar aan toe: "Robeco heeft de recente turbulente tijden goed doorstaan en heeft zijn beleggers niet voor onnodige verrassingen gesteld. Robeco is onderdeel van een van de sterkste financiële organisaties in de wereld. We zien veel verschuivingen in de vermogensbeheerwereld, die Robeco goede perspectieven bieden om zijn positie te versterken."

Roderick Munsters bekleedt zijn huidige positie bij APG sinds 1 maart 2005. Voor die tijd was hij vanaf 1997 lid van de hoofddirectie en Chief Investment Officer van PGGM. Daarvoor werkte hij bij Interpolis Beleggingen in verschillende portfoliomanagementfuncties, het meest recent als adjunct-directeur Kapitaalmarktbeleggingen.

Roderick Munsters studeerde aan de Universiteit van Tilburg af in Bedrijfseconomie, richting Ondernemingsfinanciering. Daarna rondde hij aan TiasNimbas Business School de postdoctorale opleiding Master in Finance af.

Roderick Munsters is lid van de Commissie Kapitaalmarkt van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), voorzitter van Eumedion (corporate governance forum), lid van de Raad van Advies Tilburg Centre of Finance en was lid van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code (Commissie Frijns).

Over Robeco

Robeco, opgericht in Rotterdam in 1929, biedt beleggingsproducten en -diensten voor institutionele en particuliere beleggers wereldwijd. Het beheerd vermogen bedraagt circa EUR 111 miljard (per 31 december 2008).

Het productaanbod omvat aandelen- en vastrentende beleggingen, geldmarktfondsen en alternative investments, waaronder private equity, hedgefondsen en gestructureerde producten. De verschillende strategieën worden beheerd in Rotterdam (hoofdkantoor), Boston, Hongkong, New York, Parijs en Zürich.

Voor institutionele en zakelijke klanten heeft Robeco kantoren in Bahrein, België, China, Duitsland, Frankrijk, Japan, Luxemburg, Singapore, Spanje, de Verenigde Staten en Zwitserland. Robeco heeft een banklicentie in Frankrijk en Nederland, waar rechtstreeks aan particuliere klanten wordt verkocht.

Robeco heeft een belang van 100% in Corestone in Zug (Zwitserland), Harbor Capital Advisors in Chicago en in Transtrend in Rotterdam. Verder heeft Robeco een meerderheidsbelang in SAM Group in Zürich en belangen in Canara Robeco Asset Management (49%) in Mumbai, en in AIM (40%) in Rijmenam (België).

Robeco is onderdeel van de Rabobank Groep, wereldwijd een van de weinige particuliere banken met de hoogste kredietwaardigheidbeoordeling van Moody's en Standard & Poor's. Daarnaast loopt Rabobank wereldwijd voorop als het gaat om corporate social responsibility en duurzaamheid.