Gemeente Boekel


Afscheid groep 8: voorkom alcoholgebruik tijdens schoolverlaterfeesten

Het grootste alcoholvrije feest van Nederland
Op 18 mei start de landelijke wedstrijd 'Het grootste feest van Nederland'. Een wedstrijd voor alcoholvrije schoolverlaterfeestjes voor kinderen uit groep 8. De GGD Hart voor Brabant en Novadic-Kentron roepen ouders via basisscholen op hieraan mee te doen en hun digitale handtekening te zetten onder een intentieverklaring. Hierin verklaren zij hun kinderen op afscheidfeestjes niet te laten drinken en ook geen alcohol te schenken.

Een wedstrijd voor groep 8
Ouders van kinderen uit groep 8 kunnen samen met hun school meedoen aan `Het grootste feest van Nederland!'. Een school kan alleen winnen met steun van ouders. Hoe meer ouders meedoen, hoe meer kans op de hoofdprijs van EUR 2.500,- voor de school en het afscheid. In het werkgebied van de GGD Hart voor Brabant en Novadic-Kentron is er ook een tweede prijs van EUR 250,-.

Hoe meedoen?
Ouders kunnen zich tot en met 18 juni aanmelden via www.alcoholinfo.nl. De school moet wel zijn ingeschreven. Ouders die meedoen ontvangen sowieso de nieuwste recepten voor alcoholvrije drankjes. Op 22 juni is bekend welke school heeft gewonnen. Tot die tijd kunnen ouders en kinderen alvast oefenen met cocktailshaken. Alcoholvrij natuurlijk!