Gemeente Laarbeek


Reconstructie de Heuvel binnenkort van start

LAARBEEK Begin juni start de reconstructie van de Heuvel in Lieshout. Er worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd om het plein te verbeteren. Belanghebbenden zijn bij de plannen betrokken in de vorm van een klankbordwerkgroep. De oplevering van het totale werk staat gepland op eind november 2009.

Snelheidsremmende maatregelen
Binnen de bebouwde kom van Lieshout worden snelheidsremmende maatregelen genomen, zodat de 30km-zone ook daadwerkelijk herkenbaar is. Verder wordt geprobeerd om het doorgaande verkeer uit Lieshout te weren. De busdiensten blijven gewoon door het centrum rijden.

Leefbaarheid de Heuvel
Door het plein verhoogd aan te leggen en de doorgaande wegen optisch te versmallen ontstaat er een ruimer en vlakker plein, waar evenementen beter kunnen worden georganiseerd. Het gebruik van hoogwaardige materialen komt de kwaliteit van het plein ten goede. Vaste gebruikers zullen zoveel mogelijk parkeren op de parkeerplaatsen achter het oude raadhuis. Zo ontstaat meer parkeergelegenheid voor bezoekers aan het centrum.

Riolering
Bij vervanging van bestaande rioleringen brengt de gemeente meestal een apart regenwaterriool aan, zodat er een gescheiden rioolstelsel ontstaat. Bij de Heuvel wordt bovendien een infiltratieriool toegepast, zodat het hemelwater zoveel mogelijk in de bodem infiltreert.

Klik hier om door te gaan naar Gemeentenieuws