Gemeente Laarbeek


Reageren op toekomstvisie Laarbeek kan nog!

LAARBEEK Afgelopen maandagavond organiseerde de gemeenteraad een debatavond over de Visie op Laarbeek in 2015. Ruim tachtig mensen waren die avond te gast in het Commanderij College in Beek en Donk, waaronder ook veel raads- en commissieleden. Doel van de avond was om van aanwezigen te horen of de raad met zijn toekomstvisie op de goede weg is en of er belangrijke zaken ontbreken.

Waardevolle inbreng
De inbreng van aanwezigen was heel waardevol. In het eerste deel van de avond werd over de onderwerpen woningbouw, infrastructuur en bedrijvigheid gediscussieerd. Onder andere werd aandacht gevraagd voor bouw van starterswoningen, gebruik en duurzaamheid van woningen en opvang van ouderen in de eigen kern. De regionale infrastructuur kwam ter sprake en men riep op te zorgen voor de aanleg van veilige fiets- en wandelpaden. Dat biedt Laarbeek nog meer kansen op het gebied van recreatie en toerisme.

De mogelijkheden van vrijkomende agrarische bedrijven in het buitengebied was ook onderwerp van gesprek. Luister als gemeente naar wat mensen willen en werk daar constructief aan mee, was de oproep. Het buitengebied zou ook meer kansen moeten bieden voor startende ondernemers. Voor de doelgroep senioren werd namens de seniorenraad een pleidooi gehouden voor de belangen van de senioren. Te vaak worden zij in de wachtkamer geplaatst. Het duurt te lang voor aan hun wensen tegemoet wordt gekomen.

Leefbaarheid
Het thema leefbaarheid stond op het programma in de het tweede deel van de avond. Door middel van Petje op, petje af passeerde in een flink tempo een aantal leefbaarheidsthemas de revue. De tijd bleek echter te kort. Een aantal aanwezigen had meer tijd willen krijgen om over dit thema hun zorg uit te spreken. In ieder geval kwam duidelijk naar voren dat volgens sommigen in de visie te weinig aandacht wordt besteed aan natuur en milieu in Laarbeek. Die opmerking kunnen raadsleden nog ter harte nemen bij de vaststelling van de toekomstvisie.

Reageren nog mogelijk
Voor een aantal mensen was de tijd te kort om alles te kunnen zeggen wat men wilde zeggen. Of misschien was niet iedereen in de gelegenheid om aanwezig te zijn bij de avond. Wilt u de raad toch graag een advies meegeven voor de vaststelling van het document? Dat kan nog tot uiterlijk 8 juni 2009. De raad streeft ernaar voor de zomervakantie de visie vast te stellen.

U kunt nog op de volgende wijze reageren op de Visie op Laarbeek in 2015:

- spreek een raadslid aan of

- reageer per mail: gemeente@laarbeek.nl of
- reageer schriftelijk tot uiterlijk 8 juni 2009 (postbus 190, 5740 AD Beek en Donk).

Folder of website
De Visie op Laarbeek in 2015 is als folder af te halen in het gemeentehuis Laarbeek of telefonisch op te vragen via telefoon 0492 469 700. U kunt de visie ook bekijken of downloaden op www.laarbeek.nl.

Klik hier om door te gaan naar Gemeentenieuws