Rectificatie - CIZ aan de slag in gezondheidscentrum Ommoord

25/05/2009 12:26

Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

RECTIFICATIE- namen en tijden gewijzigd

Vanaf 3 februari zijn indicatiestellers van het CIZ, gaan werken in het gezondheidscentrum Ommoord in de deelgemeente prins Alexander van de Gemeente Rotterdam.

Zij werken samen twee dagdelen per week en zijn aanwezig op dinsdagmorgen en donderdagmorgen tussen 8.30 uur en 12.30 uur.

Ter plekke indicatie AWBZ

Door de aanwezigheid van CIZ-indicatiestellers in het gezondheidscentrum kunnen mensen, direct na het bezoek aan de huisarts, hulp krijgen bij een aanvraag voor zorg. De indicatiesteller kan informatie verstrekken en kan vaak ter plekke een indicatiebesluit afgeven. Ook kunnen mensen binnenlopen als zij hulp zoeken bij het invullen van hun aanvraag, of wanneer ze extra informatie willen. Ook mensen van buiten het Gezondheidscentrum kunnen een beroep op de indicatiesteller.

Succesvolle pilots

Het CIZ wil indicatiestelling eenvoudiger, beter en sneller maken. Daarom zijn in 2008 in gezondheidscentra in Didam, Almere, Wassenaar en Maarssenbroek pilots uitgevoerd, waarbij een indicatiesteller van het CIZ in het plaatselijke gezondheidscentrum beschikbaar was. Deze pilots waren zo succesvol, dat de tijdelijke werkplek van de CIZ-indicatiestellers in de betrokken gezondheidscentra inmiddels zijn omgezet in een permanente werkplek.

24 gezondheidcentra

Dit jaar sluiten 24 gezondheidscentra een overeenkomst af met het CIZ over het gedetacheerd werken van indicatiestellers. Ook gezondheidscentra van grote steden als Rotterdam en Den Haag behoren hiertoe.




www.ciz.nl