Politie Haaglanden

Persberichten 25 mei

Haaglanden, 25-05-2009

Straatrover aangehouden
Den Haag De politie hield zondag 24 mei om 16.15 uur op de Schalk Burgerstraat een 20-jarige Haagse aan. De vrouw beroofde een 37-jarige plaatsgenoten van haar portemonnee en een doosje met medicijnen. De zoon van de gedupeerde zette direct de achtervolging in en wist de 20-jarige aan te houden.

Samen op een gestolen fiets
Den Haag Twee Hagenaars (18 en 20 jaar) werden maandagochtend 25 mei om 03.00 uur aangehouden op verdenking van heling. Het duo fietste over de Loevesteinlaan. Agenten zagen dat de bestuurder het rode verkeerslicht negeerden en spraken hen daarover aan. Al snel bleek dat de fiets waarop zij reden van diefstal afkomstig was. Zij moesten mee naar het bureau.

Inbreker in kraag gevat
Den Haag - Een oplettende getuige zag maandag 25 mei omstreeks 02.24 uur twee inbrekers in een lunchroom aan de Alphons Diepenbrockhof aan het werk. Gewaarschuwde agenten zagen korte tijd later twee personen in donkere kleding op de Mozartlaan rennen. Een agent rende achter de inbrekers aan en hield één van de twee, een 18-jarige Hagenaar op de Aaltje Noorderwierstraat aan. De politie trof in de lunchroom inbrekerswerktuig aan. De politie onderzoekt de inbraak.

Fietsendief aangehouden
Den Haag Een 37-jarige Hagenaar is zondagavond 24 mei op de Isingstraat aangehouden als verdachte van een fietsdiefstal. Een getuige zag omstreeks 23.40 uur hoe de Hagenaar op de Allard Piersonlaan een fiets wegnam en er vervolgens mee wegfietste. De getuige waarschuwde de politie en gaf het signalement door. Korte tijd later zagen agenten in de Isingstraat een man zonder verlichting op een fiets fietsen. Toen de man de agenten zag, fietste hij snel de stoep op. Hij gooide de fiets tegen een muur en liep snel een portiek op. In het portiek troffen de agenten de verdachte aan. De verdachte voldeed aan het opgegeven signalement en de agenten wisten dat de verdachte vaker was aangehouden voor fietsdiefstal. De verdachte was erg agressief bij zijn aanhouding. Hij bedreigde en beledigde de politieagenten.

Fietsendieven rijden door rood licht
Den Haag Politieagenten zagen tijdens hun surveillance twee mannen op een fiets door het rode licht rijden op de kruising Loevesteinlaan met de Erasmusweg. De agenten hielden de 21-jarige Haagse bestuurder en zijn 18-jarige passagier zonder vaste woon- of verblijfplaats. Bij de controle bleek het te gaan om een fiets die als gestolen was opgegeven. Het tweetal werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en de fiets werd in beslag genomen.

Hagenaar door het lint
Leidschendam Een 43-jarige Hagenaar heeft op zondag 24 mei omstreeks 09.00 uur tijdens de vlooienmarkt op het Lavendel voor nogal wat stampij gezorgd. De man wilde de huurders van een marktkraam niet toelaten en gooide een hek op de voeten van één van hen. Toen gealarmeerde politieagenten hem naar zijn legitimatiebewijs vroegen, zette de man het op een lopen. Hij werd achtervolgd en enige tijd later nabij de Noordsingel aangehouden. De Hagenaar verzette zich tegen zijn aanhouding en beledigde de politieagenten. Hij werd ingesloten in het politiebureau en kreeg proces-verbaal voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, verzet en belediging.

Racefietser botst op voetganger
Wassenaar Een 45-jarige racefietser uit Den Haag botste zondagochtend 24 mei om 11.10 uur op de Raaphorstlaan tegen een overstekende voetganger (65). De GGD vervoerde het slachtoffer met een hoofdwond naar het ziekenhuis. De fietser hield aan het ongeval enkele schaafwonden over.

Politie controleert recreatieverkeer op het water Westland/Midden Delfland Het mooie weer van de afgelopen dagen (23 en 24 mei) zorgde voor veel watersporters op de Westlandse wateren. De politie controleerde zondag 24 mei verschillende vaartuigen op de juiste naleving van de wet- en regelgeving. Diverse booteigenaren hadden hun spullen nog niet in orde. Bij een aantal ontbrak de vereiste goedkeuringsstikker Delfland 2009 of men voer harder dan de toegestane maximum snelheid van 6 km/u. Door te hard varen ontstonden grote golven waardoor hinder en overlast voor de overige watersporters en vissers ontstond. Een 50-jarige inwoner uit s-Gravenzande deed aangifte van diefstal van zijn motorboot. De boot werd later door een buurman teruggevonden. Ook van een 36-jarige inwoonster uit De Lier werd de motorboot gestolen. De boot lag bij een steiger aan de Heulstraat nabij het vlindereilandje. Deze boot (een tweepersoonsspeedboot) is tot op heden niet teruggevonden.

Dat mag toch?
Zoetermeer De politie maakte zondag 24 mei om 08.00 uur proces-verbaal op tegen een 19-jarige Etslander. De man reed als bestuurder van een auto over de Heuvelweg. Agenten vonden dat de man erg weifelend reed en spraken hem aan. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De man verklaarde dat zijn passagier dat wel had en dat het dan naar zijn idee wel goed was. Agenten maakten de man duidelijk dat de regelgeving hier toch iets anders was en hij kreeg een proces-verbaal.