Leefbaar Rotterdam


maandag, mei 25, 2009

Consultatiebureau Prinsenland blijft toch open

Het consultatiebureau in Prinsenland dat eigenlijk zou sluiten, blijft dankzij de inzet van Leefbaar raadslid Ronald Buijt toch open. Hiermee is voorkomen dat vele ouders in deze zeer kinderrijke wijk in het vervolg drie kilometer verderop naar het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in de wijk Oosterflank zouden moeten.

Het stadsbestuur had het besluit buiten de gemeenteraad om genomen, maar gelukkig kreeg Buijt via de bewoners van Prinsenland tijdig lucht van de op handen zijnde sluiting van het consultatiebureau aan de Marie van Eijsdenvinckstraat. Daarop ging hij in gesprek met wethouder Geluk (CDA) en de GGD en kreeg hij het stadsbestuur zover het besluit terug te draaien. Buijt: Een goede zaak, omdat een consultatiebureau bij voorkeur laagdrempelig en zo dicht mogelijk in de buurt hoort te zijn. Ook hebben alle ouders in Prinsenland een eigen arts voor hun kinderen en ook dit zou in het megagrote CJG Alexander verdwijnen.

Verder vindt Buijt het vreemd dat juist dit stadsbestuur met dit soort voorstellen komt. Buijt: Hoe is het mogelijk dat een stadsbestuur, dat beweert autochtonen en hoger opgeleiden aan de stad te willen binden, met dit soort belachelijke voorstellen komt? Prinsenland heeft de hoogte autochtone kinderdichtheid van Rotterdam en uitgerekend dit consultatiebureau wilde het stadsbestuur domweg sluiten!