Stichting Hulphond internationaal geaccrediteerd

25/05/2009 13:40

Stichting Hulphond

Eerste Nederlandse hulphondorganisatie met internationaal keurmerk

Stichting Hulphond heeft recent de internationale accreditatie voor hulphondorganisaties ontvangen. De internationale koepelorganisatie Assistance Dogs International (ADI) verleende het kwaliteitskeurmerk voor het voldoen aan de door ADI gestelde kwaliteitsnormen. Stichting Hulphond is hiermee de eerste hulphondorganisatie in Nederland die voldoet aan de internationale kwaliteitsstandaard.

De accreditatie procedure bestond uit een tweedaags bezoek aan Stichting Hulphond door een 'assessor'. Deze speciaal opgeleide beoordelaar voerde gesprekken met cliënten met een hulphond, met gastgezinnen en met personeelsleden van alle afdelingen binnen de Stichting. Ook was de assessor aanwezig bij trainingen, werden verschillende honden in opleiding geobserveerd en werden de faciliteiten in de kennel geïnspecteerd. Voorafgaand aan het bezoek moest de Stichting schriftelijk aantonen aan alle formele procedures te voldoen. Op alle onderdelen van de accreditatie procedure werd Stichting Hulphond zeer positief beoordeeld.

Stichting Hulphond directeur Janet van Keulen is trots op de internationale erkenning: "Een hulphond was altijd een onbeschermd product. Wij vinden het een goede zaak dat in Nederland nu een officieel keurmerk bestaat. Dat wij van ADI deze internationale erkenning van kwaliteit krijgen sterkt ons in onze overtuiging dat we niet alleen goed werk doen maar dat we dat ook op de juiste manier doen."

De internationale accreditatie werd nog niet eerder toegekend aan een Nederlandse hulphondorganisatie. Ook binnen Europa is Stichting Hulphond een van de eersten met het kwaliteitskeurmerk, dat ruim een jaar geleden in Europa werd ingevoerd. Inmiddels hebben drie medewerkers van Stichting Hulphond de opleiding tot beoordelaar gevolgd; zij zullen in de toekomst hulphondorganisaties die voor accreditatie in aanmerking komen bezoeken en beoordelen. Stichting Hulphond is lid van de internationale samenwerkingsverbanden Assistance Dogs Europe en Assistance Dogs International.





http://www.hulphond.nl