Gemeente Leidschendam-Voorburg


Duurzaamheidsprijs Voorburgs renovatieproject WoonInvest

25 mei 2009 - Woningcorporatie WoonInvest heeft met de ingrijpende renovatie van de appartementencomplexen aan de Prinses Beatrixlaan en Mgr. Van Steelaan in Voorburg de Nationale Renovatieprijs 2009 in de categorie Duurzaamheid gewonnen. De renovatie is in nauwe samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg tot stand gekomen.

De jury vindt dit renovatieproject een voorbeeld van duurzaamheid door de combinatie van milieumaatregelen als het plaatsen van zonnepanelen, isolatieglas en het gebruik van duurzame materialen. In samenwerking met Eneco Energie is een energieplan gemaakt. Het energielabel is door de maatregelen gestegen van klasse F naar klasse A en B. Door het aanbrengen van liften en uitbreiding van de persoonlijke buitenruimte is het gebouw nu ook levensloopbestendiger. Tegelijk is de architectuur sterk verbeterd. Het nieuwe binnenterrein betekent een sociale verbetering van de buurt.

Afgelopen zaterdag hebben wethouder Gregor Rensen (wonen) en adjunct-directeur John van der Hulst van WoonInvest op eigen wijze het totale project opgeleverd. Aansluitend was er een feestje voor de bewoners. De afgelopen twee jaar is hard gewerkt aan een complete vernieuwing van het woongedeelte. Het geduld, de betrokkenheid en inzet van bewoners is daarbij groot geweest.