Uitgeverij Meulenhoff

Literatuur

Bindwijze: Paperback
Omvang: 236 Blz.
ISBN: 9789029084185
Prijs: EUR 18,95
Catalogus: Voorjaar 2009
Fonds: Literatuur
Verschenen: Mei 2009

Tong
Jo Kyung-ran

Een ontwrichtend liefdesverhaal over een gekrenkte vrouw die wraak neemt. De sensatie uit Zuid-Korea.

Tong is een spraakmakende roman van een veelbelovende Koreaanse schrijfster over eten, liefde en liegen. Ji-won was jarenlang chefkok van een Italiaans restaurant en geeft nu les in haar eigen kookschool. Ze heeft al zeven jaar een relatie en het gelukkige paar is van plan een huis te kopen. Haar leven loopt op rolletjes. Tot ze ontdekt dat haar vriend een relatie heeft met een excentriek ex-model dat kooklessen bij haar volgt.

Ze keert terug naar het Italiaanse restaurant en lijkt langzaam de draad van haar leven weer op te pakken. Maar dan ziet ze op een dag een tijdschrift waarin haar ex-vriend en zijn nieuwe vriendin worden geïnterviewd over hun succesvolle kookschool. Op de foto ernaast staan ze stralend op de drempel van het nieuwe huis waarvan zij droomde. Op dat moment knapt er iets bij Ji-won en ze besluit wraak te nemen.

Ze plant haar actie zorgvuldig, op de enige manier die ze kent: met behulp van haar kookkunst. In een goed uitgeruste keuken maakt ze haar laatste gerecht met een vlijmscherp mes, een gerecht voor één persoon, dat smelt op je tong.

Door de opbouw en de vanzelfsprekendheid waarmee gruwelijke dingen worden beschreven doet de roman denken aan Das Parfum van Patrick Süskind. Tong is een sensueel en bloedstollend verhaal over wanhopige liefde en wraak.

`Onweerstaanbaar, deze roman over eten en een chefkok die verwikkeld is in een driehoeksrelatie.' - Chosun Ilbo

`Wanneer je de literatuur uit Zuid-Korea wilt ontdekken, moet je beginnen met deze getalenteerde auteur: verrassende wendingen, fantastische elementen, goede ideeën.' - Wienerin

Vertaald door Remco Breuker en Imke van Gardingen