KNHS


Rome is tweede halte in Meydan FEI Nations Cup
25 mei 2009
Rome

Nathalie van der Mei en Maikel van der Vleuten debuteren in Oranje kwartet

ERMELO/ROME (KNHS) - Bondscoach Rob Ehrens heeft in zijn team voor de tweede Meydan FEI Nations Cup, die vrijdag in Rome wordt verreden, twee combinaties opgenomen die debuteren in het Oranje kwartet. Nathalie van der Mei uit Makkinga leverde in Stockholm met twee foutloze ritten een belangrijke bijdrage leverde aan de zege van het Nederlandse B-team in de landenwedstrijd en werd tweede op het NK. Nederlands kampioen bij de Young Riders en voormalig Rabo Talent van het Jaar Maikel van der Vleuten (Mierlo) is de tweede debutant.

Deze tweede wedstrijd in het kader van de Meydan FEI Nations Cup competitie wordt aanstaande vrijdag op één van de mooiste hippische wedstrijdterreinen ter wereld verreden. Deze Piazza die Siena, in de tuin van de Villa Borghese, ligt midden in de eeuwige stad Rome. Na de voortreffelijke derde plek in La Baule wil bondscoach Rob Ehrens ook in Rome de nodige punten gaan pakken.

Ehrens kan met slechts vier ruiters naar Rome vertrekken, één van de kritiekpunten van de gezamenlijke team captains, die graag een vijfde ruiter mee zouden willen nemen als reserve ruiter. Het is altijd prettig een reserve mee te nemen, waardoor bij een blessure van een paard of ruiter je toch nog met vier combinaties in de landenwedstrijd van start kunt gaan. We hebben krachtig genoeg geprobeerd bij de FEI een luisterend oor te vinden, maar ze wilden niet naar ons luisteren", aldus Ehrens.
De vier combinaties waarmee Ehrens naar Rome gaat zijn Nathalie van der Mei met Heechhiems Springtime en daarmee debuteert deze amazone, die met een heel sterk seizoen bezig is, in het 'eerste' team van het Oranje. Van der Mei was vorige week in Kopenhagen dubbel foutloos in de landenwedstrijd en won er de Grote Prijs, na in het Nederlands kampioenschap als tweede te zijn geëindigd. Jur Vrieling (Holwierde) komt aan de start met VDL Oramé. Ook Vrieling was actief in Kopenhagen, noteerde in de eerste manche met deze hengst één springfoutje en bleef in de tweede ronde foutloos. Daarnaast heeft Ehrens een beroep gedaan op vader en zoon Van der Vleuten (Mierlo). Eric gaat van start met VDL Groep Tomboy, die hij ook aan de start bracht van de landenwedstrijd in Kopenhagen, waar hij een foutloze eerste ronde reed. De tweede debutant in het 'eerste' van Oranje Maikel van der Vleuten, die onlangs in Mierlo Nederlands kampioen werd bij de Young Riders, zal in Rome van start gaan met VDL Groep Sapphire.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

meer info zie: http://www.piazzadisiena.com

Tussenstand Meydan FEI Nations Cup:


1) Zwitserland - 10

2) Zweden - 7

3) Nederland - 5,5
3) Duitsland - 5,5
5) Frankrijk - 4
6) België - 3
7) USA - 2
8) Italië - 1
9) Groot-Brittannië - 0
9) Ierland - 0

De kalender voor de Meydan FEI Nations Cup 2009 is als volgt:

Rome, Italië: 28 31 mei
Sankt Gallen, Zwitserland: 4 7 juni
Rotterdam, Nederland: 18 21 juni
Aken, Duitsland: 30 juni 5 juli
Falsterbö, Zweden: 16 19 juli
Hickstead, Engeland: 23 26 juli
Dublin, Ierland: 5 9 augustus

Foto Piazza di Siena door: www.melissen.net