VastgoedPRO: de nieuwe beroepsorganisatie voor makelaars en taxateur

25/05/2009 14:39

LMV Landelijke Makelaars Vereniging

Fusie RVT en LMV medio juli 2009:

VastgoedPRO: de nieuwe beroepsorganisatie

voor makelaars en taxateurs

Lelystad, 25 mei 2009; 14.15 uur

Branchevereniging van Register Vastgoed Taxateurs (RVT) en Landelijke Makelaars Vereniging (LMV) maken bekend medio juli 2009 te willen gaan fuseren onder de naam VastgoedPRO. VastgoedPRO wordt daarmee de eerste beroepsorganisatie van makelaars en taxateurs in vastgoed in Nederland. De besturen van RVT en LMV zullen binnenkort tijdens de Algemene Ledenvergadering van beide verenigingen toestemming hiervoor vragen. VastgoedPRO start dan medio juli 2009 met circa 750 leden, die gespecialiseerd en gecertificeerd zijn op het gebied van makelen en/of taxeren in vastgoed.

Over VastgoedPRO

VastgoedPRO biedt richting de markt een kwaliteitskeurmerk als het gaat om het kopen, verkopen, huren, verhuren of het taxeren van vastgoed. Aangesloten taxateurs en makelaars moeten voldoen aan de meest stringente kwaliteitseisen van de dienstverlening, die periodiek getoetst worden. Daarnaast zijn belangrijke kernpunten van VastgoedPRO deskundigheidsbevordering, belangenbehartiging voor de leden en facilitaire ondersteuning. Het unieke is dat, naast de ondernemers, ook niet-ondernemers, zoals vastgoedprofessionals werkzaam bij de overheid, in het onderwijs of studerend (Masters of Real Estate), een platform hebben waar ze kennis kunnen uitwisselen. VastgoedPRO houdt zich verre van commerciële activiteiten van de aangesloten leden en stelt het zelfstandig en onafhankelijk opereren van de leden centraal. Dit zonder afbreuk te doen aan de kwaliteitseisen van de te leveren dienstverlening.

Nieuw kwaliteitskeurmerk

Frits Barelds, bestuursvoorzitter RVT: "Voor de markt is het belangrijk om duidelijkheid te krijgen over de partijen die actief zijn in de markt. Op dit moment zijn er veel brancheorganisaties. Een duidelijk keurmerk voor kwaliteit richting bijvoorbeeld de consument ontbreekt. Hier spelen wij op in met VastgoedPRO. Voor onze leden biedt deze fusie alleen maar synergie. Er is meer dat ons bindt dan dat ons scheidt. Een groot deel van onze taxateursleden is namelijk ook actief als makelaar. Voorheen waren er geen specifieke faciliteiten voor de makelende taxateurs in onze organisatie, terwijl de twee vakgebieden bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Deze bundeling van kennis, expertise en ervaring betekent versterking. VastgoedPRO biedt meer toegevoegde waarde en een betere dienstverlening tegen een gelijkwaardig tarief." Jan-Kees Duvekot, bestuursvoorzitter LMV: "RVT is een kennispartner op het gebied van taxaties, dat prima aansluit bij onze specifieke deskundigheid van makelaardij. Het gaat om continu excellereren op het gebied van dienstverlening, deskundigheidsbevordering, kwaliteitsbewaking en belangenbehartiging. En dat kunnen we samen met de RVT. VastgoedPRO betreft een beroepsorganisatie, die aangesloten leden ondersteunt als niet-ondernemer en ondernemer, waarbij ondernemers alle ruimte krijgen om écht zelfstandig ondernemer te zijn. Daarnaast willen we kwaliteit waarborgen voor consumenten en zakelijke klanten, zodat zij onvoorwaardelijk kunnen vertrouwen op de kwaliteit en integriteit van onze leden."





http://www.vastgoedpro.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie /