Landstede

student wint eerste prijs tijdens beurs

Een bezoek aan de Zorgtotaalbeurs in Utrecht bracht voor de Harderwijker Job Unger een onverwachtse wending. Bij een stand van Distivers werd hij uitgenodigd mee te doen aan een wedstrijd snowboarden op de Wii.

"Ik nam de uitnodiging aan want je kon er een Wii mee winnen. Dat leek me wel heel leuk cadeau voor het verpleeghuis Wijngaard in Bosch en Duin waar ik werk. Ik heb nog nooit op een snowboard gestaan en had dus nooit verwacht dat ik de snelste tijd zou hebben", lacht Job.

Helaas voor Job werd het geen Wii, er waren namelijk vier deelnemers met de snelste tijd. De standhouder ging op zoek naar een alternatieve prijs voor alle vier winnaars. "De Wii is verloot onder de vier winnende deelnemers en heeft dus een mooi plekje in een ander verpleeghuis gekregen. De andere drie winnaars konden zich verheugen op een volledig verzorgd, Indisch buffet voor het hele tehuis", vertelt Job.

Op woensdag 13 mei genoten medewerkers en bewoners van het Indisch buffet. In totaal hebben 350 mensen een hapje meegegeten. "Enkele collega's zijn er zelfs voor terug te komen om gezellig te lunchen. Misschien vond ik dit nog wel een leukere prijs dan de Wii omdat hier echt iedereen plezier van had", zegt Job.

Leren en werken
Job werkt als verzorgende-IG en ergo-coach in het verpleeghuis Wijngaard in Bosch en Duin. Daarnaast volgt hij één dag per week de studie Verzorgende IG bij Landstede Harderwijk. "Het is een leuke combinatie, werken en studeren. Dat wat ik leer kan ik in direct in de praktijk brengen of gebruiken. Mede op aanraden van één van de Landstede-docenten ben ik een kijkje gaan nemen op de Zorgtotaalbeurs in Utrecht. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen, niet alleen voor mij", besluit Job zijn verhaal.

Meer over verzorgende-IG