Nieuwe aansluiting A28 Vathorst-Corlaer verbetert bereikbaarheid Nijkerk en Amersfoort

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft maandag 25 mei in Nijkerk de nieuwe aansluiting A28 Vathorst-Corlaer geopend. Hierbij is de bereikbaarheid van de snel groeiende wijken Corlaer in Nijkerk en Vathorst in Amersfoort via A28 verbeterd.

'Gemeenten Amersfoort en Nijkerk hebben bewezen dat een provinciegrens absoluut geen barrière hoeft te zijn voor een hechte en constructieve samenwerking', aldus minister Eurlings die verder sprak van een succesvolle samenwerking tussen regio en rijk vanuit het gezamenlijk belang om de verbinding te verbeteren tussen de A28 en de nieuwe wijken van Amersfoort en Nijkerk.

De nieuwe aansluiting is onderdeel van de Verkeersovereenkomst Vathorst die in 2000 is opgesteld naar aanleiding van de vernietiging van het bestemmingsplan locatie Vathorst door de Raad van State. Met de Verkeersovereenkomst Vathorst werd een oplossing geboden voor de volgens de Raad van State dreigende tekortschietende bereikbaarheid van de nieuwe locatie Vathorst. De Verkeersovereenkomst bevat maatregelen, waaronder de nieuwe aansluiting A28 Vathorst-Corlaer, om de bereikbaarheid van de nieuwe wijken en de verkeersdoorstroming in het gebied te verbeteren.

De bereikbaarheid van Amersfoort en Nijkerk en de doorstroming op de A28 en A1 zal de komende jaren verder verbeteren. De schop gaat de grond in op de A28 tussen Utrecht en Amersfoort voor de verbreding naar twee keer drie rijstroken. Deze verbreding is onderdeel van de Spoedaanpak en wordt naar verwachting in 2012 opengesteld. Voor de aanpak van knelpunten op de A27, A28 en A1 voeren rijk en regio in het kader van het programma VERDER momenteel drie planstudies uit om de zogenaamde draaischijf van Nederland weer in beweging te krijgen.

Categorieën: Verkeer

Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat