Gemeente Valkenswaard

Herstructurering Schaapsloop I

Herstructurering Schaapsloop I

Op woensdag 20 mei hebben de gemeente Valkenswaard, het Verenigd Industrieel Contact Valkenswaard (VICV) en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) de intentieverklaring Herstructurering Schaapsloop I ondertekend. Hiermee werd een startschot gegeven voor intensieve samenwerking op het gebied van herstructurering.

Gezamenlijke aanpak
De samenwerkende partners hebben in de werkgroep 'Herstructurering Schaapsloop 1' de afgelopen maanden intensief gewerkt aan het opstellen van een gezamenlijke aanpak ten behoeve van het revitaliseren van dit bedrijventerrein. In de vergadering van 21 april jl. heeft het college van burgemeester en wethouders van Valkenswaard besloten om in te stemmen met een door de voornoemde werkgroep opgestelde intentieverklaring voor de "Aanpak herstructurering Schaapsloop 1".

De verklaring legt vast dat een Masterplan wordt geschreven: een gezamenlijk gedragen integrale visie om de veroudering van het bedrijventerrein tegen te gaan en de kwaliteit te verbeteren. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het oplossen van infrastructurele knelpunten en beter ruimtegebruik. Het Masterplan is een verdere uitwerking van één van de speerpunten zoals deze is opgenomen in het Sociaal-Economisch Actieprogramma 2009. De gezamenlijk gedragen visie beoogt inzicht te geven voor de op te pakken
herstructureringsactiviteiten op de Schaapsloop. Het is de bedoeling om het Masterplan begin 2010 afgerond te hebben.

Samenwerking
Schaapsloop I is het grootste bedrijventerrein van de gemeente Valkenswaard en heeft regionale betekenis. VICV en de gemeente beseffen dat het terrein is verouderd en vinden herstructurering noodzakelijk. De BOM erkent het probleem en ondersteunt de gemeente en VICV in het proces. BOM heeft het herstructureren van verouderde bedrijventerreinen als één van haar kerntaken en ruime ervaring met dit soort processen.

Provincie Noord-Brabant
De Provincie Noord-Brabant financiert het procesmanagement van de BOM om de economie te stimuleren en Brabant mooier te maken. De Provincie stimuleert ook de uitvoering van projecten door middel van financiële steun uit het fonds van de Brabantse Herstructureringsmaatschappij voor Bedrijventerreinen (BHB).

Ondertekening intentieverklaring Herstructurering Schaapsloop I | Fotograaf: Heidi Wils

Op de foto ziet u (links) ir. R.R.M. Gordon, hoofd bedrijventerreinen van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), (midden) loco-burgemeester en wethouder Economische Zaken, D.J. Schuwer en P.W.M. Smits, voorzitter van het Verenigd Industrieel Contact Valkenswaard (VICV) bij de ondertekening van de intentieverklaring revitalisering Schaapsloop I.
Foto: Heidi Wils