Gemeente Wervershoof


Nieuwe bibliotheekvoorziening in Zwaagdijk-Oost geopend

18 mei 2009
Zwaagdijk-Oost heeft er een bibliotheekvoorziening bij. De voorziening bestaat uit een bibliotheekclub, een bibliotheekspreekuur voor ouderen en een leestafel en is gevestigd in het dorpshuis. Wethouder Wilms opende de voorziening samen met de kinderen van de bibliotheekclub. Voorleesoma Dekker onthult de naam van de bibliotheekclub Bibliotheekclub
De bibliotheekclub is een kleine bibliotheek met boeken en andere materialen voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Kinderen uit de hoogste groepen van de Jozefschool beheren de bibliotheekclub samen met een bibliotheekmedewerker. De bibliotheekclub is iedere maandag geopend van 15.00 tot 16.30 uur.

Bibliotheekspreekuur voor ouderen
Iedere week houdt een bibliotheekmedewerker spreekuur speciaal voor ouderen. Zij kunnen bij de medewerker materialen bestellen, ophalen en inleveren. De medewerker brengt de bestellingen een week later mee naar Zwaagdijk-Oost. Daarnaast heeft men via een digitale balie toegang tot bibliotheken in de regio. Op eenvoudige wijze kan men zelf materialen bestellen of dit samen met de medewerker doen. Het bibliotheekspreekuur vindt iedere maandag plaats van 15.00 tot 16.30 uur.
Wethouder Ria Wilms opent de bibliotheekclub
Leestafel
In het dorpshuis staat een leestafel met een uitgebreide collectie kranten en tijdschriften. Tijdens de openingstijden van het dorpshuis kunnen geĂŻnteresseerden hier gebruik van maken.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171