FloraHolland


`FloraHolland 10 van Tynaarlo' geslaagd loopevenement

EELDE, 25 mei 2009 (persbericht) - Afgelopen zondag werd de `FloraHolland 10 van Tynaarlo' gelopen. Deze tweede editie van het loopevenement vond als `Vincent Hillebrand memorial-loop' plaats in de gemeente Tynaarlo. Met ruim vierhonderd deelnemers en een perfect verlopen dag, kijkt de organisatie terug op een geslaagd loopevenement.

De `FloraHolland 10 van Tynaarlo' zou vorig jaar eigenlijk éénmalig georganiseerd worden in het kader van het tienjarig bestaan van de gemeente Tynaarlo. Voor de uitvoering van dit idee sloot vestigingsmanager Cees Hoekstra van FloraHolland Eelde een overeenkomst met Vincent Hillebrand uit Oudeschild, loper én looporganisator. Tijdens de voorbereiding van het loopevenement kwam Vincent op 24 mei 2008 ongelukkig ten val en overleed ter plaatse op het veilingterrein.
In overleg met de familie Hillebrand is er voor gekozen om op 24 mei 2009 ter ere van Vincent de `FloraHolland 10 van Tynaarlo' als memorial-loop te organiseren. Runnersworld Groningen bood speciaal voor deze loop een loopshirt met een gestileerde afbeelding van een hardlopende Vincent als herinnering aan.

Nadat Ivar Hillebrand, jongste zoon van Vincent, het startschot had gegeven, begaven de ruim vierhonderd lopers zich op het fraaie parcours door de kop van Drenthe, van Zuidlaren naar Eelde. Onder de lopers waren ook de vrouw, dochter en oudste zoon van Vincent, en vele vrienden en bekenden. Door het karakter van de loop in combinatie met het feit dat het geen wedstrijd was en er dus niets te verdienen viel, ontstond er een ontspannen en gemoedelijke stemming. De vele lopers in het `Hillebrand-shirt' zorgden voor de juiste sfeer van de memorial-loop.
Of de `FloraHolland 10 van Tynaarlo' in 2010 een vervolg krijgt kan organisator Cees Hoekstra nog niet zeggen: "Dat zal onder andere ook afhangen van onze eigen evaluatie en de reactie van de lopers". Als het aan de deelnemers van de editie 2009 ligt, komt er echter zéker een vervolg.

Fotobijschrift: De deelnemers van de `FloraHolland 10 van Tynaarlo 2009' vlak voor de start, met organisator Cees Hoekstra van FloraHolland Eelde (met microfoon) en Ivar Hillebrand (met startpistool, uiterst rechts).