Stadsdeel Amsterdam Centrum


Doe mee aan "Tour de Wrak" Amsterdam

25 mei 2009

Rotterdam heeft in 2010 de start van de Tour de France. Maar Amsterdam start al in 2009 met 'Tour de Wrak'. Dit is met het doel om minder fietswrakken in de openbare ruimte te krijgen.

De Tour is op 31 mei 2009, tijdens de Dag van het Park, en wordt in de volgende parken gehouden:

* Westerpark 10.00 - 11.30 uur

* Vondelpark 13.00 - 14.30 uur

* Amstelpark 16.00 - 17.30 uur

Tijdens de Tour kan je je fietswrak inleveren en meedoen aan één of meer ludieke fietsetappes van 'Tour de Wrak'. In deze etappes kan je een score neerzetten en iets winnen! De prijsuitreiking is tijdens het eindfeest om 19.00 uur in het Amstelpark. Iedere deelnemer krijgt hiervoor een uitnodiging.

De fietsetappes
Iedere deelnemer kan een score neerzetten voor één of meer van de 3 fietsetappes en daar een prijs mee winnen. Natuurlijk is er ook een overall klassementswinnaar die de gele trui krijgt. Deze heeft over alle drie onderdelen de beste tijd neergezet. De winnaars van de truien worden 's avonds tijdens het eindfeest in het Amstelpark bekend gemaakt en ontvangen hun prijs.

De drie fietsetappes van elk 5 tot 7 minuten zijn:
* hobbelfietsen over klim/hindernisparcours voor de bolletjestrui
* hobbelfietsen over sprintparcours voor de groene trui
* junioren-kidsrace met pedalo en vliegende Hollander voor de witte trui

Het is natuurlijk ook mogelijk om die dag alleen je fietswrak in te leveren (waarvoor je een presentje krijgt) en niet mee te doen aan de fietsetappes. Ook dan krijg je een uitnodiging voor het eindfeest.

Zie ook

www.handhaving.amsterdam.nl