Gemeente Maassluis

Schoonmaakactie Burgemeesterswijk

schoonmaakwest8471.jpg

Op woensdag 20 mei is er door de gemeente Maassluis in samenwerking met woningcoöperatie Maasdelta weer een uitgebreide schoonmaakactie georganiseerd in de Burgemeesterswijk. Net als in voorgaande jaren vinder er in het kader van Maassluis Schoon, Heel en Veilig maandelijkse schoonmaakacties in de wijken plaats. De Burgemeesterwijk, en met name de Burgemeester Wesselinkstraat en de Burgemeester Zaneveldstraat, krijgen extra aandacht.

Op de schoonmaakdag wordt door de afdeling Stadsbeheer van de gemeente onder andere aandacht besteed aan het verwijderen van zwerfvuil, het extra vegen van de straten, het extra legen en waar nodig vervangen van de afvalbakken en het tussentijds legen van de containers die vol zijn. Maasdelta maakt de hallen van de flats extra schoon. Het team Handhaving van de gemeente Maassluis voert controles uit op bijvoorbeeld hondenpoep en graffiti.

Doel van deze schoonmaakacties is op een positieve manier de gezamenlijke verantwoordelijkheid van burgers voor een schoner Maassluis onder de aandacht te brengen.