Project Gemeente Westland

2009 > Mei > Voorlichtingscampagne over gevaren Westlandse kust Voorlichtingscampagne over gevaren Westlandse kust Publicatiedatum: 25-05-2009

De provincie Zuid-Holland, gemeente Westland en de Reddingsbrigades van 's-Gravenzande en Monster gaan deze zomer een voorlichtingscampagne voeren om de strandbezoekers te wijzen op de gevaren bij het in zee gaan.
De situatie langs de Westlandse kust is door de opspuitingen van de laatste maanden aanzienlijk veranderd. Zo zijn door het aanbrengen van zand de strekdammen verdwenen en is er sprake van verschillen in diepte. Er zijn zwinnen en muien ontstaan, die ook weer voortdurend veranderen. Reden voor de beide Reddingsbrigades de situatie op de voet te volgen.

Om de strandbezoekers zo goed mogelijk te informeren over de nieuwe situatie worden diverse voorlichtingsmiddelen ingezet. Zo worden binnenkort bij de strandopgangen borden geplaatst met waarschuwingen en verspreiden de Reddingsbrigades flyers met informatie. Op de websites van de brigades (www.reddingsbrigade.com en www.rbmonster.nl) wordt de meest actuele stand van zaken weergegeven. Ook op de websites van de provincie en de gemeente is straks de nodige informatie te vinden over de veiligheid voor strandbezoekers.