Lagere leveringstarieven per 1 juli Prijsdemper biedt klant keuze

25/05/2009 16:41

Delta N.V.

Op 1 juli aanstaande verlaagt DELTA de variabele leveringsprijzen voor gas en elektriciteit. Een klant met een variabele leveringsprijs gaat gemiddeld per maand 23 euro minder betalen. Als enige energieleverancier in Nederland introduceert de multi-utility company ook de 'Prijsdemper'. Dit product biedt DELTA klanten de mogelijkheid om de energieprijs voor de helft vast te zetten en de andere helft mee te laten bewegen met de markt.

DELTA kiest er bewust voor om in thuismarkt Zeeland zeer gunstige energietarieven te hanteren. De multi-utility strategie van DELTA, waarbij meerdere diensten worden gecombineerd (waaronder digitale telefonie, internet, (digitale) televisie, afvalverwerking, waterlevering en onderhoud van de infrastructuur) maken die scherpe prijsstelling mogelijk. Zowel voor klanten die gebruik willen maken van variabele tarieven als voor consumenten die hun energieprijs voor drie jaar vast zetten, geldt dat zij bij DELTA voordelig uit zijn.

De vanaf juli beschikbare 'Prijsdemper' biedt klanten de mogelijkheid een vaste leveringstijd voor een bepaalde periode te combineren met een variabele prijs. Als een vaste leveringsprijs klanten minder aanspreekt en een variabele prijs gezien wordt als een te groot risico, kunnen klanten bij DELTA terecht. Bij de Prijsdemper staat vijftig procent van de energieprijs vast, de andere helft is variabel en beweegt mee met eventuele prijsschommelingen. Zo loopt de klant minder risico en kan toch profiteren van eventuele prijsdalingen. Mochten de energieprijzen stijgen, dan blijft deze stijging met de Prijsdemper beperkt tot vijftig procent van het bedrag.





http://www.DELTA.nl/energieprijzen