Gemeente Almelo

Merle Jannink beste debater van het Pius X College

25 mei 2009 - Merle Jannink is woensdagavond 20 mei in de raadszaal van de Gemeente Almelo uitgeroepen tot beste debater van het Pius X College. Merle is die avond, samen met andere leden van de Debatclub van het Pius X College, Almelose gemeenteraadsleden en zes kandidaten voor het EU Parlement in debat gegaan over verschillende stellingen. Dit gebeurde in het kader van de Europese verkiezingen op 4 juni aanstaande.

Onder voorzitterschap van burgemeester Knip gingen de leerlingen, kandidaat-Europarlementariërs en gemeenteraadsleden stevig met elkaar in discussie. In veel gevallen was het resultaat van de gevoerde discussie dat de voorstanders van de stellingen de tegenstanders wisten te overtuigen. De jury bestond uit wethouder Kuik, voorzitter Ben Kokhuis van de centrale directie van het Pius X College en Canisius College en Nathalie Planije van de Nationale Jeugdraad. Het debat werd door de debatclub, de kandidaat- Europarlementariërs en de raadsleden als erg succesvol ervaren. Na vlot beraad besloot de jury dat Merle Jannink de beste debater onder de leerlingen was. De tijd vloog om, het was een debat zoals een debat bedoeld is. Of zoals SP-kandidaat Frank Futselaar het omschreef: "Dit debat was meer debat dan menig écht debat".

Het georganiseerde debat en de daaraan voorafgaande kennismaking met de stad en gemeente Almelo, was een tegenprestatie van de gemeente aan de leerlingen van het Pius X College. Tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement op donderdag 4 juni, ondersteunen de leerlingen van Pius X de Gemeente als lid van één van de diverse stembureaus. Daarnaast zullen zij, na sluiting van de stembureaus, helpen met het tellen van de stemmen. Doel van deze samenwerking is om de betrokkenheid van jonge mensen bij de (lokale) politiek te vergroten. Na het succes van het afgelopen debat wordt een vervolg zeker niet uitgesloten.

Op 4 juni aanstaande zal ook in Almelo met het rode potlood gestemd worden. De stembureaus zijn van 7.30 uur 's ochtends tot 21.00 uur 's avonds geopend. U kunt in elk willekeurig stemlokaal in Almelo stemmen. In Almelo zal ook een mobiel stembureau worden ingezet. Voor tijden en locaties kunt u terecht op www.almelo.nl.