Vlaamse Overheid

nachten afgesloten voor renovatiewerkzaamheden

Craeybeckxtunnel in Antwerpen twee maal 80 nachten afgesloten voor renovatiewerkzaamheden

Vlaamse overheid

maandag 25 mei 2009

De Craeybeckxtunnel is toe aan een grondige renovatie, zowel in de richting van Antwerpen als in de richting van Brussel. De renovatiewerkzaamheden starten in de nacht van maandag 25 mei op dinsdag 26 mei 2009 en zullen per koker 80 werkdagen in beslag nemen. Om de hinder tot een absoluut minimum te beperken wordt er enkel 's nachts gewerkt. Overdag zullen weggebruikers dus geen hinder ondervinden maar het Vlaams Verkeerscentrum verwacht dat weggebruikers 's nachts geconfronteerd zullen worden met een verliestijd van een half uur. Er wordt gestreefd om het totale project van de renovatie klaar te hebben tegen eind december 2009.

Rekening houdend met de werkzaamheden op de E19 ter hoogte van Kontich, werd beslist om eerst de koker richting Antwerpen aan te pakken. In een tweede fase is de koker richting Brussel aan de beurt.

In het kader van de renovatie wordt de wandbekleding aan de rechterzijde van de tunnel vernieuwd en de betonnen wand aan de linkerzijde wordt opgefrist. Ook de verlichting in de tunnel wordt vernieuwd.

Verkeerssituatie

Weggebruikers zullen overdag geen verkeershinder ondervinden aangezien de vier rijstroken volledig beschikbaar zullen zijn. Enkel de pechstrook zal plaatselijk ingenomen zijn door de werfinrichting maar blijft wel bruikbaar als uitwijkstrook voor wagens met pech.

Onderhoudswerkzaamheden in andere tunnels

Teneinde periodieke onderhoudswerken toe te laten in andere tunnels in de onmiddellijke omgeving van Antwerpen zal de Craeybeckxtunnel 's nachts niet afgesloten worden in de week van 22 juni tot en met 26 juni 2009.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Erika Decorte, communicatieverantwoordelijke, Agentschap Wegen en Verkeer
Tel: 03 224 69 11
Fax: 03 224 68 81
E-mail: wegen.antwerpen@vlaanderen.be