Ingezonden persbericht


Roermond begroet deelnemers TU Delft aan BetonKanoRace

"Van harte welkom in Roermond, zowel aan deelnemers als supporters van het team van de TU Delft"! Dat zijn de woorden van burgemeester Henk van Beers van Roermond. De Midden-Limburgse bisschopsstad is van 3 t/m 6 juni a.s. gastheer van maar liefst 14 internationale teams, die tijdens het evenement 'Roermond Waterstad' meedoen aan de BetonKanoRace.

"Wij hopen dat de studenten en supporters van het team van de TU Delft, die naar Roermond komen, hier een heerlijke tijd zullen hebben en op sportieve wijze de strijd aangaan met de andere teams, die verder afkomstig zijn uit België, Frankrijk, Duitsland en Nederland" aldus Van Beers. "Het programma biedt voor elk wat wils, dus iedereen kan ruimschoots aan zijn trekken komen. Bovendien is Roermond een stad waar je veel kunt ondernemen; van winkelen in het historisch centrum tot wandelen in de natuur van het nabijgelegen nationaal park De Meinweg en genieten aan de uitgestrekte Maasplassen, die één van de grootste watersportgebieden van Nederland vormen".

Het is een stad die verdient ontdekt te worden, ook vanuit Zuid-Holland. De verbindingen zijn perfect en vanuit Delft is het slechts 180 kilometer naar Roermond, zonder files goed te doen in nog geen twee uur. De inwoners van Roermond verheugen zich op de komst van de deelnemers en ontvangen hen met open armen! Voor meer informatie: www.roermondwaterstad.nl en www.roermond.nl.