CNV Onderwijs

25 mei 2009

100-jarig bestaan CNV met boek en zeven projecten

Categorie: Algemeen nieuws, Nieuws CNV Onderwijs

Op 13 mei was het precies honderd jaar geleden dat aan een tafel in een Geheelonthouderskoffiehuis in Arnhem het CNV ontstond. Daar, in 1909, werd besloten om op te komen voor de belangen van werknemers. Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan heeft Piet Hazenbosch een boek geschreven: Voor het volk om Christus' wil. Een geschiedenis van het CNV (ISBN 978 908 704 0949).

Uit deze studie blijkt dat het CNV positie koos en kiest. In woorden van die dagen: `Het Christelijk Nationaal Vakverbond aanvaardt als grondslag de Christelijke beginselen en verwerpt mitsdien de klassenstrijd'.
Met de feestelijke activiteiten wil het CNV ook duidelijk maken nog steeds een beweging met idealen te zijn. Idealen die in het dagelijks leven wat voorstellen. Daarom worden in dit jubileumjaar 7 projecten uitgevoerd.

Info over de projecten
Het hoogtepunt van ons jubileumjaar is de Week van het CNV, die op 15 november begint en een hele week duurt. Een week vol activiteiten. Wij maken de resultaten van de zeven projecten zichtbaar. Wij staan stil bij de geschiedenis van het CNV en wij praten op een internationaal congres uitvoerig met tal van buitenlandse collega's, want de wereld is nu eenmaal groter dan Nederland.

Op deze site kan je ons volgen. Je kunt wat lezen over de geschiedenis van het CNV. En over de uitvoering van de projecten. Als je wil kan je zelf ook bijdragen door een op de pagina `jubileumwensen' te schrijven wat je het CNV de komende 100 jaar toewenst.

Zie voor meer achtergronden over 100 jaar CNV: http://www.cnv.nl


---