VU medisch centrum

`Logboek op maat' wint VUmc Verpleegkundeprijs 2009

22 mei 2009

Fotobijschrift: Arianne ten Klooster, Daphne Westerveld, Gerda Berkhout (jurylid en zorgmanager divisie I) Eva Wildbret en Lineke van Donk-Brouwer (jurylid en voormalig lid Vrouwen VU Hulp) Foto: Willy Schuppert Arianne ten Klooster, Daphne Westerveld, Eva Wildbret, Irene van Stein en Joan Slebos hebben de Verpleegkundeprijs 2009 gewonnen. De prijs werd uitgereikt op de Dag van de Verpleging, 11 mei. De vijf seniorverpleegkundigen van de afdelingen cardiologie, cardio- en vaatchirurgie, zorgeenheid 5B en 5C, bedachten een methode om informatie aan patiënten beter hanteerbaar te maken. Uit onderzoek blijkt dat patiënten weinig onthouden van wat hen mondeling is verteld door artsen en verpleegkundigen.
Het 'logboek op maat' is een persoonlijk dossier voor de patiënt. Van opname tot ontslag kan het logboek gevuld worden met informatiefolders, aantekeningen van verpleegkundigen en artsen, maar ook met vragen en aantekeningen van de patiënt zelf. Zo kunnen er bijvoorbeeld afspraken voor therapieën of onderzoeken genoteerd worden. Maar ook kan de verpleegkundige in niet-medische termen opschrijven wat de uitslag van een bepaald onderzoek is of hoe de behandeling van de patiënt gaat verlopen.

De winnaars waren bijzonder blij met deze prijs en gaan de komende maanden aan de slag om het project verder uit te werken en te implementeren. Zij hebben daarvoor 2.500 euro beschikbaar en kunnen bovendien een jaar lang 0,1 fte hiervoor inzetten.

Fotobijschrift: Arianne ten Klooster, Daphne Westerveld, Gerda Berkhout (jurylid en zorgmanager divisie I) Eva Wildbret en Lineke van Donk-Brouwer (jurylid en voormalig lid Vrouwen VU Hulp) bron: Tracer