Halfjaarresultaten Orange European Dividend Fund in liquidatie

25/05/2009 17:30

Kempen & Co

Halfjaarresultaten Orange European Dividend Fund in liquidatie (OEDF) over de verslagperiode t/m 31 maart 2009

Het rendement van OEDF bedroeg -29,2% op basis van de intrinsieke waarde. Op basis van de beurskoers bedroeg het rendement -29,1%. De benchmark waartegen het resultaat wordt afgezet - de MSCI Total Return Index (na herbelegging van netto dividenden, berekend in euro's - toonde over dezelfde periode een daling van 30,1%. De outperformance ten opzichte van de benchmark bedroeg hiermee 0,9% (op basis van de beurskoers 1%).

Het halfjaarverslag is naar verwachting begin juni 2009 beschikbaar.

De kerngegevens per 31 maart 2009 zijn als volgt:

Fondsvermogen: EUR 17,1 mln.

Aantal uitstaande aandelen: 3.686.678

Intrinsieke waarde per aandeel: EUR 4,64

Beurskoers1: EUR 4,64

Totaal beleggingsresultaat: -29,2%

Bloomberg: OREUDIV NA

Amsterdam, 25 mei 2009

Directie

Kempen Capital Management N.V.


1 De vermelde beurskoers betreft de transactieprijs op 1 april 2009. Deze prijs is gebaseerd op de dan geldende intrinsieke waarde van 31 maart 2009.

Profiel Kempen & Co

Kempen & Co N.V. ('Kempen & Co') is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co biedt diverse gespecialiseerde financiële diensten aan ten behoeve van institutionele beleggers, ondernemingen, financiële instellingen, (semi-) overheidsinstellingen, stichtingen en vermogende particulieren. Kempen & Co is een 100%-dochteronderneming van F. van Lanschot Bankiers N.V. ('Van Lanschot'). Van Lanschot en Kempen & Co staan als bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. en zijn in het bezit van een vergunning op grond van artikel 2:11 van de Wet op het financieel toezicht (Wft). Van Lanschot en Kempen & Co zijn tevens als financiële onderneming geregistreerd bij de Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) te Amsterdam.

Kempen Capital Management N.V. ('KCM') is een 100%-dochteronderneming van Kempen & Co en biedt diensten aan op het gebied van vermogensbeheer. KCM is een gespecialiseerde vermogensbeheerder met een uitgesproken beleggingsstijl in Europese aandelen, obligaties en onroerendgoedfondsen voor diverse institutionele beleggers, stichtingen en vermogende particulieren. Daarnaast biedt KCM integrale fiduciaire beleggingsoplossingen aan en selecteert het beleggingsboutiques voor klanten. KCM streeft naar optimale beleggingsresultaten en werkt met zeer gespecialiseerde management teams. KCM is in het bezit van vergunningen op basis van de artikelen 2:65 en 2:96 van de Wft en staat als zodanig onder toezicht van de AFM.

Kempen & Co Corporate Finance B.V. is een 100%-dochteronderneming van Kempen & Co en richt zich op advisering bij fusies en overnames en kapitaalmarkttransacties. Tot de opdrachtgevers behoren zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen alsmede buitenlandse ondernemingen die zich (willen) richten op de Nederlandse markt.

Kempen & Co Securities richt zich op effectenbemiddeling, met name in Nederlandse aandelen en derivaten en Europese vastgoedondernemingen, ten behoeve van professionele beleggers in Europa en de VS. Kempen & Co Securities biedt cliënten kwalitatief hoogwaardige research en orderuitvoering.





http://www.kempen.nl